UTE AV KONTROLL: Ebola har herjet i Vest-Afrika siden februar i år. Bildet til høyre viser en død person bli båret ut fra Port Loko District Hospital i Sierra Leone. Foto: CHRISTOPHER BLACK / WHO / REUTERS / NTB SCANPIX / CDC
UTE AV KONTROLL: Ebola har herjet i Vest-Afrika siden februar i år. Bildet til høyre viser en død person bli båret ut fra Port Loko District Hospital i Sierra Leone. Foto: CHRISTOPHER BLACK / WHO / REUTERS / NTB SCANPIX / CDCVis mer

Slik føres verdenskrigen mot ebola

Så langt har et knippe frivillige organisasjoner kjempet nærmest alene mot ebolaepidemien. Nå settes militæret inn i motstandsarbeidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Over 4000 personer er bekreftet døde i det som er det største ebolautbruddet verden noen gang har sett.  Dette er de offisielle tallene - alle eksperter er enige om at det reelle tallet mer mye høyere.

Det er det tre vestafrikanske landene Liberia, Guinea og Sierrra Leone som er hardest rammet , men det har også vært et mindre antall tilfeller i Nigeria og Senegal. 

I tillegg er to personer smittet utenfor Afrika - en i Spania og en i Texas i USA - begge var sykepleiere med ansvar for ebolapasienter som var smittet i Afrika.

Sykdomsutbruddet er langt fra under kontroll. Hvis en ikke lykkes i å stoppe viruset i å spre seg, risikerer vi i verst tenkelige tilfelle 1,4 millioner syke i januar, ifølge estimater fra det amerikanske folkehelseinstituttet (CDC).

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn