Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik føres verdenskrigen mot ebola

Så langt har et knippe frivillige organisasjoner kjempet nærmest alene mot ebolaepidemien. Nå settes militæret inn i motstandsarbeidet.

UTE AV KONTROLL: Ebola har herjet i Vest-Afrika siden februar i år. Bildet til høyre viser en død person bli båret ut fra Port Loko District Hospital i Sierra Leone. Foto: CHRISTOPHER BLACK / WHO / REUTERS / NTB SCANPIX / CDC
UTE AV KONTROLL: Ebola har herjet i Vest-Afrika siden februar i år. Bildet til høyre viser en død person bli båret ut fra Port Loko District Hospital i Sierra Leone. Foto: CHRISTOPHER BLACK / WHO / REUTERS / NTB SCANPIX / CDCVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over 4000 personer er bekreftet døde i det som er det største ebolautbruddet verden noen gang har sett.  Dette er de offisielle tallene - alle eksperter er enige om at det reelle tallet mer mye høyere.

Det er det tre vestafrikanske landene Liberia, Guinea og Sierrra Leone som er hardest rammet , men det har også vært et mindre antall tilfeller i Nigeria og Senegal. 

I tillegg er to personer smittet utenfor Afrika - en i Spania og en i Texas i USA - begge var sykepleiere med ansvar for ebolapasienter som var smittet i Afrika.

Sykdomsutbruddet er langt fra under kontroll. Hvis en ikke lykkes i å stoppe viruset i å spre seg, risikerer vi i verst tenkelige tilfelle 1,4 millioner syke i januar, ifølge estimater fra det amerikanske folkehelseinstituttet (CDC).

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.