Slik forklarer han «muldyrene»

Helge Moan (50) forklarte i retten sin versjon av de 133 lovbruddene han er tiltalt for. Her gir han politiet mye av skylden.

ALIASER: Helge Moan har brukt aliaser i sin forretningsvirksomhet. Han føler seg forhåndsdømt etter tidligere bedrageridommer. Foto: Privat
ALIASER: Helge Moan har brukt aliaser i sin forretningsvirksomhet. Han føler seg forhåndsdømt etter tidligere bedrageridommer. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Seriebedrageren inntok onsdag morgen vitneboksen i sal 327 i Oslo tingrett.

Han er tiltalt for 133 lovbrudd, blant annet 116 bedragerier og hvitvasking av 13 millioner kroner.

Onsdag fikk politiet for første gang høre Helge Moans versjon. Han nekter straffskyld.

Påtalemyndigheten mener at 50-åringen, som er dømt for bedragerier i 2006 og 2010, har brukt såkalte «muldyr» for å frakte penger ut av landet.

- Muldyrene er ansatt eller tror de er ansatt, og har hatt som oppgave å motta penger og sende dem videre, sa aktor Eindride Kjørri i retten tirsdag.

Ingen av muldyrene er tiltalt i rettssaken fordi påtalemyndigheten mener at dette er personer som ikke har visst at de bidro til å sende penger fra bedrageri ut av landet.

«Muldyr»

Helge Moan forklarer i retten at han måtte benytte «nuf»-selskaper for å omgå næringsforbudet. «Nuf» står for norskregistrert utenlandsk foretak, og er en norsk filial av et utenlandsregistrert selskap. Både i 2006 og 2010 ble han fradømt retten til å drive næringsvirksomhet i fem år, men fordi «nuf»- selskapene drives fra England, mente han at det var lovlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer