Philip Manshaus

Slik forklarer han terrorangrepet

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) fremmet nazistiske og ekstremistiske holdninger i sin første offentlige forklaring.

HILSEN: Nok en gang viste Manshaus nazi-hilsen under et fengslingsmøte, da han ankom rettssalen i dag. Foto: Hans Arne Vedlog. Video: Emilie Rydning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 9 mandag morgen møtte draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) til nytt fengslingsmøte. Mens de tre andre har gått for lukkede dører, var det fjerde åpent for alle. Manshaus ble fengslet i fire nye uker.

Manshaus ankom retten i grå dress, og hadde med seg flere håndskrevne A4-ark. Han viste nazihilsen til den frammøtte pressen før han tok plass på tiltalebenken.

Der ytret han at han ønsket å gi en forklaring for motivasjonen bak handlingene han begikk i august i år.

Ekstremisme

Manshaus forklarte at motivasjonen for ham har vært å verne «mitt folks framtidige generasjoner», som han mener står på randen av utryddelse.

Han forklarer dette som motivasjon både for angrepet på al-Noor-moskeen og for drapet på stesøstera Johanne Ihle-Hansen (17).

- Samtidig står jeg for det løftet våre forfedre hadde om å forvalte kulturarven. Noe de i sin tid kjempet for. Problemet er at Norge og vestens institusjoner er gjennomsyret av en jødisk og kulturmarxistisk ideologi, sier han.

I fire minutter redegjorde han for sin ideologi, med flere begreper som også går igjen i terrordømte Anders Behring Breiviks uttalelser og tekster.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer