Slik forklarer kvinnen seg om drapet på Max (3) og Saga (1)

Politiet mener den tyske kvinnen (31) lyver i avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det tas trolig ut tiltale neste uke mot en tysk kvinne, som er siktet for det brutale barnedrapet i Arboga i Sverige, melder Expressen.se. Søsknene Max (3) og Saga (1) døde etter å ha blitt funnet i en blodpøl på gulvet i sitt eget hjem.

Moren og de to barna ble knivstukket 17.mars i år. De ble raskt kjørt til sykehus, men livet til de to barna sto ikke til å redde. Moren har senere kommet seg etter skadene.

Den tyske kvinnen (31) kom raskt i politiets søkelys etter drapet. Hun meldte seg noen dager senere for politiet i Hannover. Hun er eks-kjæresten til kvinnens samboer, en 28 år gammel svensk mann.

Forandrer forklaringene

Politiet har gjennomført flere avhør av kvinnen, som fremdeles nekter for å ha noe med drapet å gjøre. Forklaringen hennes har imidlertid flere kritiske hull, og politiet mener hun lyver om flere detaljer i forklaringen sin, ifølge Expressen.se.

Sjalusi har fra begynnelsen av blitt trukket fram som et motiv for drapene. Den svenske mannen tror den tyske eks-kjæresten kan ha forfulgt ham i et år, etter at han gjorde det slutt med henne.

Det er bragt på det rene at kvinnen var i Arboga da drapene skjedde, men hun påstår at hun var på en tur til noen turistattraksjoner i området den dagen.

- På drapsdagen sier hun at hun har gått ut til noen fortidsminner i Arboga, men tidene hun oppgir er urealistiske, sier en kilde til Expressen.se.

DREPT I EGET HJEM: De to barna Max (3) og Saga (1) og deres mor ble knivstukket i sitt eget hjem i Arboga i Sverige i mars. Barna overlevde ikke skadene. Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX
DREPT I EGET HJEM: De to barna Max (3) og Saga (1) og deres mor ble knivstukket i sitt eget hjem i Arboga i Sverige i mars. Barna overlevde ikke skadene. Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX Vis mer

Politiet mener hun ikke kan ha rukket å gå så langt som hun oppgir på så kort tid, men hun holder fast på forklaringen sin på dette punktet. Hun har imidlertid endret forklaringen sin i forhold til flere andre hendelser, blant annet et besøk hos turistbyrået i Arboga.

Besatt av eksen

I forhørene har det også kommet fram flere detaljer som viser at hun var sykelig opptatt av den 28-årige svenske mannen. Hun sendte blant annet en e-post som så ut til å tilhøre en tysk mann, der det står at hun har født et barn og at det er 29-åringen som er faren. E-posten viser seg imidlertid å stamme fra kvinnens egen datamaskin.

Den svenske mannen traff kvinnen på Kreta i 2006, men etter en del brevveksling gjorde han det klart for henne at han ikke ville ha mer kontakt i 2007. Senere samme år flyttet 31-åringen til Sverige, angivelig for å studere, men mye tyder på at hun flyttet for å komme nærmere 28-åringen.

I forhør sier hun at hun forsøkte å ta sitt eget liv etter at svensken gjorde det slutt med henne. Hun sendte ham også flere SMSer etter denne hendelsen.

- Jeg var jo.. jeg var ganske sur på han, så jeg var nødt til å slippe ut litt sinne, forklarer hun i avhør.

Politiet har også spurt om hvorfor hun reiste til Arboga, og da forklarer hun at hun bare ville se mannen igjen.

- Jeg fikk ikke greie på ting i den forstand at jeg ville vite om han skulle si noe, men jeg fikk avskjed med ham i den forstand at jeg helt enkelt ville se ham. Se ham en gang til. Det var alt, sier hun.

Slik forklarer kvinnen seg om drapet på Max (3) og Saga (1)

Skrev om bruddet i dagbok

Også kvinnens dagbok blir et viktig bevis i forhold til å vise hvordan kvinnen var besatt av den svenske eks-kjæresten, ifølge Expressen.se.

- Jeg hater det han gjorde mot meg. Det han tok fra meg, skriver hun blant annet.

Mannen var også en periode fengslet i saken, men ble raskt sluppet fri.

Hvis alt går etter påtalemyndighetens plan, innledes rettssaken mot kvinnen siste uka i juli.

SJOKKERTE: Det brutale barnedrapet har fått stor omtale i Sverige. Mange satte ut lys og blomster foran huset der barna ble drept.
TILTALE TIL UKA? Den tyske kvinnen nekter for å stå bak drapene i Arboga, men politiet mener å ha identifisert store svakheter ved forklaringen hennes.
FULLSATT BEGRAVELSE: Dette bildet er fra begravelsen til Max (3) og Saga (1) i mai.