Slik forklarer Nord-Korea den svarte flekken på kartet

- Essensen i samfunnet er ikke blinkende lys.

BERØMT SATELITTBILDE:  Dette bildet viser det skinnende Sør-Korea til høyre i bildet og Kina øverst til venstre. Og mellom der et mørkt Nord-Korea. Bildet er tatt på Den internasjonale romstasjonen (ISS) den 30. januar 2014. Foto: NASA / NTB Scanpix
BERØMT SATELITTBILDE: Dette bildet viser det skinnende Sør-Korea til høyre i bildet og Kina øverst til venstre. Og mellom der et mørkt Nord-Korea. Bildet er tatt på Den internasjonale romstasjonen (ISS) den 30. januar 2014. Foto: NASA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NASA publiserte i januar i fjor dette berømte bildet av et bekmørkt Nord-Korea ved siden av et skinnende Sør-Korea. Bildet har blitt omtalt som et symbol på Nord-Koreas stagnasjon og økonomiske ruin.

Det tok dem ett år å svare. Men nå sier Nord-Korea: Elektrisitet er ikke akkurat essensen i samfunnet.

- Ikke essensen i samfunnet Svaret kom i lederen i avisa Rodong Sinmun, som kontrolleres av toppene i Nord-Koreas kommunistparti.

- De (Nord-Koreas kritikere red.anm.) klapper i hendene og roper høyt om et satellittbilde av byen vår uten særlig mye lys. Men essensen i samfunnet er ikke blinkende lys, skriver avisa.

Det er den amerikanske avisa Wall Street Journal som har oversatt lederen, som er over 4000 ord lang. Befolkningen i Nord-Korea er en av verdens fattigste og deres forbruk av elektrisitet er ikke engang en tiendedel av sørkoreanernes.

Mens elektrisitetsforbruket i Nord-Korea er på 739 kilowattime per innbygger, ligger det på 10 162 i Sør-Korea, 13 246 i USA og 23 174 i Norge. 

Men Nord-Korea velger å snu satellittbilde-kritikken over på USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer