Forsvinningsdramaet:

Slik forklarte politiet krypto-tabben

I meldingen politiet ved en feil sendte til de angivelige kidnapperne, sto det at Tom Hagen var klar til å betale løsepenger. Feilen ble bortforklart med PC-trøbbel.

DETTE SKJEDDE: Tom Hagen ringte Anne-Elisabeth åtte ganger den dagen hun forsvant. I denne videoen får du detaljene fra alt det andre som skjedde den dagen. Video: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To dager etter at Anne-Elisabeth Hagen (70) forsvant fra sitt hjem på Lørenskog 31. oktober 2018, mottok de angivelige kidnapperne en melding.

De var blitt tilsendt et lite, men spesifikt beløp med kryptovalutaen Bitcoin. Beløpet var likt, men ikke identisk med et beløp som var nedfelt i trusselbrevet den nå drapssiktede milliardæren Tom Hagen fant hjemme i ekteparets bolig i Sloraveien 4, og betød:

«Jeg sende Monero før om 7 dager».

Men det var ikke Tom Hagen som sendte denne meldingen til de angivelige kidnapperne, det skal ha vært politiet, ifølge Dagbladets opplysninger.

- PC slo seg av

Meldingen skal også ha blitt sendt til kidnapperne ved en feil, hevder en av døtrene til Tom Hagen i et brev som var tiltenkt Riksadvokaten i oktober i fjor, men som aldri ble sendt.

Brevet ble likevel publisert av TV 2 i begynnelsen av juni, og det var slik offentligheten for første gang fikk vite om feilsendingen.

Også Dagbladet har publisert brevet.

Nå kan Dagbladet for første gang fortelle hvordan politiet selv forklarte tabben.

Overfor familien skal nemlig politiet ha hevdet at den kodede beskjeden ble sendt ved en feil da de forberedte seg på mulig kontakt ved en seinere anledning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer