Slik forsøker svindlerne å lure deg med falsk Dagbladet.no

Dette er det du må passe deg for.

FALSK: Flere av Dagbladets lesere har de siste dagene tipset om en svindelkampanje der Dagbladets logo og design brukes. Denne er falsk, og det er svært viktig at du ikke legger igjen personopplysninger eller trykker på lenkene på nettsida. Dagbladet står ikke bak denne nettsida. Foto: Skjermdump
FALSK: Flere av Dagbladets lesere har de siste dagene tipset om en svindelkampanje der Dagbladets logo og design brukes. Denne er falsk, og det er svært viktig at du ikke legger igjen personopplysninger eller trykker på lenkene på nettsida. Dagbladet står ikke bak denne nettsida. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet skrev tidligere denne uka hvordan nettsvindlere forsøker å få dine personvernopplysninger.

Der var også et eksempel der Dagbladet.no's mal har blitt brukt i en falsk konkurranse på nett. De siste dagene har vi også fått et titall henvendelser fra lesere som har kommet over sider som utgir seg for å være Dagbladet.no.

For ordens skyld: ingen av disse sidene er Dagbladet.no, og menneskene bak dem forsøker å lure leserne med metoden kjent som phishing.

I faktaboksene finner du de beste tipsene fra Dinsides journalist Ole Petter Baugerød Stokke for hvordan å avsløre falske nettsider, og hva du absolutt ikke må gjøre på disse sidene!

Slankemiddel og Playstation De to eksemplene Dagbladet kjenner til, omhandler en konkurranse som visstnok er en oppskrift på hvordan nordmenn kan få en Playstation til 1 krone.

For ordens skyld: Kampanjen er falsk, og det er neppe mulig å finne en Playstation til 1 krone.

- Disse har annerledes URL-er, men likner forferdelig mye på en Dagbladet.no-artikkel. Det er lett å tro det kommer fra oss, men det er ikke riktig, sier teknologi- og utviklingsredaktør i Dagbladet, Hildegunn Amanda Soldal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer