Slik forsvarte Norwegian flyene. Så kom helomvendingen

Skremte passasjerer kontaktet Norwegian - men selskapet ville ikke sette MAX-flyene på bakken. Nå gjør selskapet helomvending.

FLYR FORTSATT: Norwegian vil ikke sette Boeing 737 MAX 8-flyene på bakken. Foto: Norwegian
FLYR FORTSATT: Norwegian vil ikke sette Boeing 737 MAX 8-flyene på bakken. Foto: Norwegian Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian, som har 18 Boeing 737 MAX-fly i sin flåte, har besluttet å sette samtlige MAX-fly på bakken etter anbefalinger fra europeiske luftfartsmyndigheter.

Nyheten kommer få minutter etter at britiske luftfartsmyndigheter offentliggjorde at de har beordret full stans i all trafikk med flytypen i britisk luftrom.

- Norwegian har valgt å sette våre Boeing 737 MAX 8 på bakken inntil videre etter anbefaling fra flere luftfartsmyndigheter. Når luftfartsmyndighetene gir råd om dette følger vi naturligvis deres anbefaling. Vi beklager til passasjerer som blir berørt av dette, men sikkerheten til våre passasjerer og ansatte kommer alltid først, sier Norwegians flygesjef Tomas Hesthammer i en pressemelding.

Selskapet opplyser at de har mer enn 110 Boeing 737-800 i flåten. Disse vil ikke bli berørt. Det blir heller ikke selskapets Dreamlinere.

- Norwegian vil gjøre sitt ytterste for å ivareta kunder som blir berørt og jobber nå med å omdisponere flyflåten for å begrense konsekvensene, heter det i pressemeldingen.

Bakgrunnen for beslutningen er tragedien som inntraff søndag, da et Boeing 737 MAX 8-fly styrtet i Etiopia. 158 mennesker døde som følge av ulykken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer