Slik frakter de varer i Rollag

Kreativ løsning på flom-isolasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Rollag er isolert på grunn av flommen i Numedalslågen. Derfor måtte Erling og Ingrid Juvelid - innehavere av Joker i Buskerud-kommunen - ty til kreative midler for å få tak i jordbær og grønnsaker.

- Vi måtte ta det litt på sparket. Vi er jo totalt isolert, sier Erling Juvelid til Dagbladet.no.

Han og kona kjørte derfor bilen så langt det gikk før de ble stoppet av vannet. Derfra brukte de dresinen på jernbaneskinnene for å komme varene i møte.

Fortsetter å stige

Som Dagbladet.no skrev tidligere i dag er Rollag isolert etter at fylkesveien inn til sentrum står under vann, opptil en meter på det dypeste. Også veien inn til sentrum fra øst er oversvømmet. Innbyggerne bruker den samme jernbanelinja som Erling og Ingrid frakter grønnsaker på, til å komme seg til rådhuset og butikker.

I Rollag snakker de nå om at de kanskje står overfor en såkalt 100 års flom.

- Vannet fortsetter bare å stige. Den siste timen har det steget med 10 centimeter. Hvis det fortsetter sånn, kan det bli helt umulig å få tak i varer, sier Erling Juvelid.

Vann eller øl

KREATIVE: Erling og Ingrid Juvelid måtte ta jernbaneskinnene i bruk for å få varer til butikken. FOTO: Jorun Traaen/2400
KREATIVE: Erling og Ingrid Juvelid måtte ta jernbaneskinnene i bruk for å få varer til butikken. FOTO: Jorun Traaen/2400 Vis mer

Joker-butikken har mistet halve den vanlige kundekretsen fordi de er sperret ut av vannmassene. Går ikke vannet tilbake kan den halvparten som kan komme seg til butikken også få noen utfordringer.

- I morra tidlig må vi ta samme turen for å hente brød. Men melk tror jeg neppe vi får. Så folk får drikke vann eller øl, sier Erling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer