Slik frir de til velgerne: - Billig søppel

Hva med et par Sp-kondomer? Solkrem fra Høyre? Eller muffinspapir fra Venstre? Ekspertene vurderer partienes valgkamp-«merch».

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kan aldri tenke meg at noen velgere blir overbevist av disse produktene, sier reklameekspert Trond Blindheim ved Høyskolen Kristiania til NTB.

De neste ukene fylles norske torg og møteplasser opp med lokalpolitikere på velgerjakt. Tradisjonen tro deler de ut store og små produkter – og er man heldig kan man få noe skikkelig fint. Eller …?

- Noen av partiene bruker en god del penger på det som stort sett er billig søppel. Spørsmålet er om dette er velbrukte penger. Disse gimmickene er kun for å få oppmerksomhet og fungerer som små påminnelser, sier professor Peggy Brønn ved institutt for kommunikasjon og kultur ved Handelshøyskolen BI.

I likhet med Blindheim er hun lite imponert.

- Giftig sperm?

Professor Peggy Brønn trekker fram følgende i en kommentar til partienes produkter:

- Hva er greia med Høyres piké-skjorte? Det smaker blåruss for min del. Litt elitistisk og ikke et bra budskap. SV legger mye fokus på lederen sin. De Grønne bruker humor med kondomene, men prøver de å si at sperm er like giftig som CO2-utslipp? spør Brønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer