Slik fungerer vår nye multispiller

Multispilleren gir en bedre oversikt over alle våre sendinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dbtv har utviklet en helt ny multispiller som gjør at du som seer kan velge hvilket livekamera du ønsker å følge.

- I stedet for en tradisjonell lineær TV-kanal ønsket vi å utnytte mulighetene som ligger i den digitale plattformen. Denne løsningen fungerer også på mobil og nettbrett, forteller Dagbladets teknologi- og utviklingsredaktør Hildegunn Soldal.

Multispiller-løsningen innebærer at du vil kunne følge mange sendinger samtidig, og du kan selv velge hvilket livekamera du vil se stort og hvilke du vil ha små.

- Vi har hele tida vært klare på at vi skal lage nett-tv, ikke tv på nett. Multispilleren er et resultat av denne tankegangen. Vi hadde egentlig planlagt denne spilleren til Stortingsvalget i 2013, men da vi begynte planleggingen av rettssaken, så vi at dette kunne være en løsning allerede nå. Nettet handler om valgfrihet, og det er hva seerne får, sier Dagbladets nettdesk-sjef Eugene Brandal Laran.

Du kan altså selv velge om du ønsker å følge dbtvs studiosending, sendingene direkte fra rettsalen, eller livekameraene innenfor og utenfor Oslo tinghus.

- Vårt mål er å bidra til å belyse saken best mulig, og med en verdig dekning. Vi føler at kombinasjonen av multispilleren og den breivikfrie forsida vår, er med på å bidra til dette, sier Laran.

Du kan trykke her hvis du ønsker å lese nyheter som ikke omfatter terrorangrepene 22. juli.
 
Under ser du noen av sendingene dbtv kommer med:

Studio: Dagbladet kommer til å ha direktesendinger fra vårt livestudio i Pilestredet hver dag.

I tillegg vil det bli sendt sending når retten tar lunsjpause og etter at retten er hevet. Det er leder av Dagbladets samfunnsavdeling, Martine Aurdal, som skal lede sendingene.

Her vil vi i tillegg til egne kommentatorer trekke inn ulike gjester til hver sending.

Livekamera fra Oslo tinghus: Dagbladet kommer til å ha livesendinger både i Oslo tinghus og utenfor under rettssakens første uke.

Her vil Dagbladets reportere intervjue kommentatorer og eksperter.

Sendinger fra retten: Mediene får lov til å sende enkelte deler av rettssaken direkte fra rettssal 250 i Oslo.

NRK vil stå for vil stå for all fimling fra retten, og disse sendingene vil være tilgjengelige på dbtv.

Mediene kommer til å sende direkte den første rettsdagen, men det vil ikke bli noen TV-sendinger av Anders Behring Breiviks egen forklaring.

360 graders kamera: I tillegg har dbtv også et 360-graders kamera i andre etasje i Oslo tinghus, der du som seer selv kan klikke deg rundt i lokalet utenfor rettssal 250.