Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp): Registrerer at arbeidsledigheten holdt seg på stedet hvil i juni. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp): Registrerer at arbeidsledigheten holdt seg på stedet hvil i juni. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Slik går arbeidsledigheten

Det var ingen økning i arbeidsledigheten i juni, ifølge sesongjusterte tall fra NAV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Arbeidsledigheten er ifølge sesongjusterte tall fra NAV nå på 2,7 prosent av arbeidsstyrken, mot 2,5 prosent på samme tid i fjor.

- Etter en større oppgang i mai, holdt ledigheten seg på et stabilt nivå i juni. Dette er i tråd med våre forventninger, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad i en pressemelding.

Antallet helt ledige var uendret fra mai til juni. Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak gikk ned med 300 personer i samme periode, viser sesongjusterte tall.

Størst økning i Finmark Målt i antall personer, økte ledigheten mest for bygge- og anleggsarbeidere, fulgt av reiseliv- og transportmedarbeidere. Ledigheten falt mest for butikk- og salgsmedarbeidere og for helse, pleie og omsorgsmedarbeidere.

Prosentvis økte ledigheten mest innen bygg- og anleggsyrker og den gikk mest ned innen helse, pleie og omsorgsyrker.

Finnmark hadde den største prosentvise økningen, fulgt av Troms og Vest-Agder i juni, mens den falt mest i Aust-Agder og Østfold.

Lavere enn ventet I juni var 73.500 personer registrert som helt ledige hos NAV. Det er 6.900 flere enn for ett år siden. Arbeidsledigheten er nå på 2,7 prosent av arbeidsstyrken, mot 2,5 prosent på samme tid i fjor.

Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak var på 84.400 personer, som tilsvarer 3,1 prosent av arbeidsstyrken. Det er 2.200 flere enn i juni i fjor, men målt som andel av arbeidsstyrken er det ingen endring fra i fjor.

Gjennomsnittet av fem anslag TDN Finans hentet inn i forkant av tallene viste en ledighet på 2,8 prosent av arbeidsstyrken i juni. Antall arbeidsledige, inkludert personer på tiltak, var ventet til å være på om lag 89.400 personer sesongjustert.

Flere nyheter Norges råeste boliger
Svak prisøkning for hytter ved sjøen
Bladde opp 30 millioner for Bergens dyreste bolig