<strong>KAN PÅVIRKE LOTTOGEVINSTEN:</strong> Uroen i eurosonen kan ha innvirkning på din lottogevinst. Foto: Reuters/Yannis Behrakis/Scanpix
KAN PÅVIRKE LOTTOGEVINSTEN: Uroen i eurosonen kan ha innvirkning på din lottogevinst. Foto: Reuters/Yannis Behrakis/Scanpix Vis mer

Slik går uroen i eurosonen utover din lottogevinst

I kveld lå det 140 millioner i Vikinglotto-potten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERT: Lykketallet gikk ikke inn i kveld heller, noe som gjør at det ikke ble noen gigantgevinst. Disse tallene ble trukket: 3, 8, 10, 27, 30, 41 (tilleggstall 9, 44). Premieprognosene var ikke klare ved trekningsslutt, men kommer etter hjert på Norsk Tippings hjemmeside.

(Dagbladet): Det ligger an til rekordgevinst til den som klarer å bli alenevinner i Vikinglotto i kveld - med hele 140 millioner i potten.

Dersom noen klarer å sikre seg hele summen alene, vil det være den nest største pengepremien utbetalt i Norden noen sinne. Bare slått av en skåning som vant 214 millioner i 2010.

Kan endres Men potten på 140 millioner kan endres - både av økt interesse og uro i valutamarkedet.

Gigantpotten er nemlig i euro ettersom innbyggere i Norge, Island, Danmark, Sverige, Finland, Estland, Latvia og Litauen kan spille om den.

- 140 millioner er et anslag på hva vi forventer i økning fra forrige uke. Vi er spent på hvor mye det blir, men også valutakursen er viktig. I forrige uke var potten på 16 millioner euro, men uroen i eurosonen kan justere dette fram og tilbake ganske drastisk, sier kommunikasjonsrådgiver Atle Jensen i Norsk Tipping.

Ifølge tall fra Oslo Børs har Euroen falt med 0,40 prosent i dag.

Over dobling av omsetningen Men til tross for valutanedgang, er det en drastisk økning i antall spillere.

- Vi har over dobbel så høy omsetning nå enn gjennomsnittet. En vanlig omsetning er på rundt 30 millioner, mens den nå er på over 71 millioner kroner, sier Jensen i Norsk Tipping.

Det betyr at potten muligens økes til mer enn 140 millioner kroner. Forrige onsdag var potten annonsert til 125 millioner kroner - men endte til slutt opp på rundt 139 millioner kroner.

Den høye omsetningen er en kombinasjon mellom at de som spiller ofte har satset enda mer penger, og at flere som vanligvis ikke spiller tiltrekkes av den høye potten.

- Det er en helt klar økning blant passive kunder, som kommer nå når det er så store tall, sier Jensen.

Du må trolig dele rekordpotten Det er 12,2 millioner mulige kombinasjoner, og nå som ekstra mange spiller om pengene, er sannsynligheten større for at du må dele på pengene dersom du har seks rette.

- Det er stor sannsynlighet for at flere har samme rekke. Flere er nok levert flere tusen ganger, mens andre ikke er levert i det hele tatt. Så det er fremdeles mulig å ha en rekke for seg selv, så alt er mulig, sier Jensen.

Følg trekningen klokka 20.45 på NRK 1.

VINNER DU? Blir du den heldige vinneren av 140 millioner kroner i kveld? 

Foto: Norsk Tipping
VINNER DU? Blir du den heldige vinneren av 140 millioner kroner i kveld? Foto: Norsk Tipping Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer