Slik gikk automatbanden i fella

Tiltalt for tyveri, heleri, hærverk og innbrudd hos Kripos.

DUMPET: Etter at automatene var tømt for penger, ble de dumpet i havnebassenget ved Operaen. I 2010 anslo Ruter at 4,7 millioner kroner var brukt på å erstatte og reparere ødelagte billettautomater. Foto: Securitas
DUMPET: Etter at automatene var tømt for penger, ble de dumpet i havnebassenget ved Operaen. I 2010 anslo Ruter at 4,7 millioner kroner var brukt på å erstatte og reparere ødelagte billettautomater. Foto: Securitas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Midt på natta i oktober for to år siden gikk alarmen hos Securitas-etterforskeren Jan. Noen hadde utløst den elektroniske varslingsmekanismen som skulle si fra om en av Oslo Sporveiers billettautomater var i bevegelse. Noe den absolutt ikke skulle være.

Etterforskeren rykket ut, og det viste seg at en automat var blitt fjernet med makt fra Hellerud T-banestasjon. Den sjuende automaten som var blitt stjålet siden sommeren 2009.

- Vi måtte ta i bruk avansert teknologi for å komme banden til livs, sier Jan til Dagbladet.

Tyveriet ble gjort helt åpenlyst ved at banden rygget ei varevogn inntil den tunge automaten og festet kraftige lastereimer rundt automaten, som så ble rykket løs og vippet inn i lasterommet, før banden forsvant i nattemørket.

Denne oktobernatta var etterforsker Jan forberedt. Dagbladet fikk være med på jakten på automatbanden.

Sporet automaten Etter noen timers søk mot en radiosender i automaten ga endelig mottakeren tydelig utslag på ei hvit Mercedes varevogn i Bertrand Narvesens vei på Ensjø i Oslo.

Securitas-etterforskeren ringte politiet, og i løpet av en halv time var en patrulje var på stedet. Bilen var ikke låst, og i lasterommet lå den stjålne automaten. Bilen ble deretter beslaglagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer