Slik gikk det da denne mannen nektet å stoppe for politiet

Den fartsfylte biljakten er sett av over 600 000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 24 år gammel mann nektet å stanse, da han ble vinket inn av politiet i Florence, Alabama mandag, for brudd på trafikkloven.

Det ble begynnelsen på en fartsfylt biljakt.

Politimannen Troy Gurley fulgte nemlig etter 24-åringen på motorsykkel, gjennom både trafikkerte veier og boliggater i den lille byen.

Ble lagt i bakken Men 24-åringen trosset både blålys og sirener, og stanset ikke før etter flere minutter, da med håp om å rømme fra politiet til fots.

Det gikk imidlertid ikke hans vei, og bare etter noen minutter la flere politimenn 24-åringen i bakken.

Takket være Gurleys hjelmkamera ble hele den intense jakten fanget på film og senere lagt ut på Youtube. I løpet av bare to dager har politivideoen blitt sett av over 600 000.

24-åringen ble siktet for besittelse av narkotika og våpen, i tillegg til trafikkforseelser, ifølge Florence-politiet, som likevel understreker at mannen er uskyldig til det motsatte er bevist.

Vil bruke sosiale medier i politiarbeidet Til Waay.tv forteller politisjef i Florence, Ron Tyler, at videoen av biljakten nå blir viktig i den videre etterforskningen av 24-åringen.

- Vi har mulighet til å se over videoen også for å sjekke at politibetjenten fulgte reglene i forhold til både hans egen og andres sikkerhet.

Tyler sier politiet jobber med å utforske nye måter å bruke sosiale medier på, til å informere offentligheten og til å legge ut bilder av ettersøkte på Facebook.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer