Slik gikk det da dieseltyvene prøvde seg på gravemaskinfører Johannes

Nå har nesten 11 000 delt bildet til gravemaskinføreren.

THOU SHALL NOT PASS: På tross av disse meget solide hindringene Johannes Wägerth satt opp, lyktes dieseltyvene i å komme seg avgårde med bilen igjen. Men de måtte jobbe litt for det. Foto: Privat
THOU SHALL NOT PASS: På tross av disse meget solide hindringene Johannes Wägerth satt opp, lyktes dieseltyvene i å komme seg avgårde med bilen igjen. Men de måtte jobbe litt for det. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Johannes Wägerth (23) jobber som gravemaskinfører for et selskap som holder til litt nord for Stockholm.

Dieseltyver

Natt til tirsdag oppdaget vektere en mistenkelig, parkert bil inne på selskapets område.

Bilen tilhørte dieseltyver som hadde forsynt seg av tankene til selskapets gravemaskiner, skriver Expressen.

I tillegg til bilen ble det funnet en dunk med diesel og en slange som hadde blitt brukt til å suge diesel ut av tankene.

Politiet ble varslet, men hadde ikke tid til å komme.

Vekterne hørte at det var noen i buskene og så en mann løpe avgårde. Derfor ble de værende i området resten av natten for at tyvene ikke skulle få hentet bilen.

Betongklosser

Morgenen etter satt selskapet en lastebil i veien for bilen, men da Johannes Wägerth kom på jobb fant han ut at det måtte sterkere lut til.

OPPFINNSOM: Dersom tyvene kommer tilbake vil Johannes Wägerth gjøre bruke samme sperretaktikken en gang til. Foto: Privat
OPPFINNSOM: Dersom tyvene kommer tilbake vil Johannes Wägerth gjøre bruke samme sperretaktikken en gang til. Foto: Privat Vis mer

«Her er bilen din. Det er bare å hente når du våger og har tid», skriver han til bildet av den innestengte bilen på Facebook.

For Johannes plasserte rett og slett to tunge betongklosser foran og bak bilen.

- Jeg tror de veier rundt to og et halvt tonn. Jeg har kjørt mye paller med stein så det var ikke noe problem å sette de klossene der, sier den oppfinnsomme gravemaskinføreren.

Heller ikke i løpet av tirsdagen hadde politiet tid til å komme, og natt til onsdag lyktes tyvene i å komme seg avgårde med bilen, på tross av Johannes' sperringer.

- De klarte å velte barrierene, men de må ha hatt en del å gjøre. De er ganske tunge å velte, sier Wägerth.

- Jeg er sjokkert

Facebook-innlegget til Johannes går nå viralt. Siden han la ut bildet tirsdag morgen har det blitt delt nesten 11 000 ganger, og det har fått 51 000 likes.

- Det har vært litt rart. Jeg gjorde det bare som en kul greie til vennene mine, men det eskalerte ganske fort. Jeg trodde ikke at det skulle spre seg så mye og så fort. Så jeg er sjokkert, sier Wägerth til Dagbladet.

- Har du noen planer om det skulle kommer flere diseltyver?

- Jeg vet faktisk ikke. Jeg tror nok ikke det kommer så mange flere til oss på en stund. Men skulle det skje igjen så får jeg bare gjøre det samme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer