GLEMTE Å TA UT SLANGEN: Turisten hadde det litt vel travelt da han fylte bensin. Foto: MORTEN RYDLAND HØYNING / NORDLYS
GLEMTE Å TA UT SLANGEN: Turisten hadde det litt vel travelt da han fylte bensin. Foto: MORTEN RYDLAND HØYNING / NORDLYSVis mer

Slik gikk det da en turist fylte bensin i Tromsø

- Det luktet bensin på hele plassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Nordlys): Ei bensinpumpe er revet opp fra fundamentet på en ubemannet Statoil-stasjon, som ligger like ved Tromsø lufthavn Langnes.

- Den var helt skjev, og det luktet bensin over hele plassen, sier Joachim Larsen, som var på stedet like før klokka 13.

Tok pumpa med seg Innsatsleder for politiet på stedet, Morten Renland, opplyste til Nordlys i 13.30-tida at de var på leting etter en engelskmann som skal ha forårsaket velten.

- Det er en eldre herremann som har vært turist i Tromsø. Han kjørte leiebil, og hadde fylt tanken før han skulle levere bilen på flyplassen og reise videre. Men pumpa ble hengende igjen i bilen da han kjørte, forklarer Renland.

Ifølge innsatslederen kjørte mannen videre etter å ha revet opp bensinpumpa. Politiet gikk derfor på leting etter sjåføren på Tromsø lufthavn.

Klokka 13.50 opplyste han at de hadde fått kontakt med mannen, som har avgitt forklaring før han reiste videre. Det viste seg også å være en sveitser, ikke en engelskmann.

Skrev skademelding - Han skrev skademelding da han leverte fra seg leiebilen på flyplassen, så han har ikke prøvd å rømme fra ansvaret. Det er tydelig at dette er et uhell, opplyser Renland.

Statoil har varslet politiet om at de vil anmelde saken.

- Det blir opprettet sak, sier Renland.

Minimalt med lekkasje
Også brannvesenet rykket ut til stedet.

DRO RETT TIL FLYPLASSEN: Slik så det ut på stasjonen etter at sveitseren hadde dratt. Foto: MORTEN RYDLAND HØYNING / NORDLYS
DRO RETT TIL FLYPLASSEN: Slik så det ut på stasjonen etter at sveitseren hadde dratt. Foto: MORTEN RYDLAND HØYNING / NORDLYS Vis mer

- Så langt er det meldt med minimalt med lekkasje, opplyser 110-sentralen til Nordlys.

Kent Willy Robertsen, tilsynsansvarlig for Statoil på stedet, bekrefter det.

- Det er ingen lekkasje. Det skal veldig mye til for at det skjer en lekkasje på en bensinpumpe, sier Robertsen til Nordlys.

Statoil fikk melding om hendelsen direkte fra en kunde.

- Pumpa må nok kondemneres, sier Robertsen.

BLIR ANMELDT: Politiet bekrefter at det blir opprettet sak. Foto: MORTEN RYDLAND HØYNING / NORDLYS
BLIR ANMELDT: Politiet bekrefter at det blir opprettet sak. Foto: MORTEN RYDLAND HØYNING / NORDLYS Vis mer