Slik gikk det da statsråden skulle vise fram et seriøst bilvaskefirma

Robert Eriksson (Frp) fikk seg en overraskelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringen vil skjerpe kampen mot arbeidslivskriminalitet, og fredag legger arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) fram et forslag om «å bli hardere i klypa» mot useriøse aktører i arbeidslivet.

- Vi vil øke strafferammene for alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven og allmenngjøringsloven til inntil tre års fengsel. I dag gis det kun bøter ved brudd på allmenngjøringsloven, sier Eriksson til Dagbladet.

Arbeidsministeren håper strengere straffer vil gi preventiv virkning.

- Det skal lønne seg å drive seriøst og skape gode og trygge jobber for de ansatte.

- Ønsker strengere straffer Statsråden ønsker fokus på kampen mot arbeidslivskriminalitet, og inviterte denne uka Dagbladet med til Konows bilvask på Bryn i Oslo, et seriøst firma som tar mellom 335 og 435 kroner for en enkel bilvask og mellom 500 og 690 kroner for en større bilvask.

- Vi veit at bilvaskebransjen er en av bransjene med mye organisert arbeidslivskriminalitet. Regjeringa tar den kampen på det dypeste alvor. Jeg er her for å finne ut hva vi kan gjøre for å hegne om de seriøse aktørene. Vi vil gjøre det enklere å være seriøs og vanskeligere å være kjeltring, sier Eriksson på vei inn i bilvaskehallen på Bryn i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer