Donald Trump

- Slik gikk han ned i vekt

Donald Trump skal ha rast ned i vekt etter at han byttet ut Det hvite hus med Mar-a-Lago. En av hans tidligere rådgivere hevder å vite hvordan.

BON APPÉTIT: I 2018 fylte Trump Det hvite hus med McDonald's-burgere, som han serverte medlemmer av fotballaget The Clamson Tigers. Nå skal Trump ha tatt av Washington-kiloene. Foto: Chris Kleponis / UPI / Shutterstock
BON APPÉTIT: I 2018 fylte Trump Det hvite hus med McDonald's-burgere, som han serverte medlemmer av fotballaget The Clamson Tigers. Nå skal Trump ha tatt av Washington-kiloene. Foto: Chris Kleponis / UPI / Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2019 viste vektskåla til Donald Trump 110 kilo, ifølge The New York Times.

For øvrig konkluderte de elleve legene som undersøkte presidenten i fire timer at Trump var i «svært god helse», med utsikter til å fortsette med det «resten av presidentperioden sin - og videre», ifølge den amerikanske storavisa.

Siden han forlot Det hvite hus i januar 2021, har Trump angivelig rast ned i vekt. I april skrev Business Insider at 75-åringen hadde gått ned opptil ni kilo.

- Han spiste alle de M&M-sjokoladene på Air Force One hele tida. Han er en stor mann, og han har gått ned mye i vekt. Jeg vet ikke hvor mye, men det er en del. Du kan se det på dressene hans, skal en ikke navngitt Trump-rådgiver ha sagt til nyhetsnettstedet.

- Kjøkken 24/7

Trumps slankeeventyr ble også tema under et intervju med den konservative britiske nyhetskanalen GB News lørdag. Intervjuet er gjengitt av flere engelskspråklige medier, deriblant The Independent og Business Insider.

Der fortalte Jason Miller, tidligere topprådgiver for Trump, at han nylig besøkte Trump - og hevdet at han har tatt av mellom ni og elleve kilo.

- Han virker mye lykkeligere. Han er solbrun, han er uthvilt …, sa Miller.

- Hvordan gikk han ned i vekt? Vet vi det?

- Jeg spurte ham om det, sier Miller, og trekker blant annet fram «det å ikke ha kjøkkenet der 24 timer i døgnet», med henvisning til kjøkkenstaben i Det hvite hus.

- Han sa: «Hemmeligheten? Litt golf, og en hel masse politiske støtteerklæringer», fortsatte Miller - det siste tilsynelatende med henvisning til Trumps uttalte støtte til flere av sine tidligere og nåværende politiske støttespillere, ifølge Business Insider.

Lørdag ga Trump blant annet sin støtte til Iowa-senator Chuck Grassley, som går til valg for en åttende periode i mellomvalget neste år, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Miller lå i utgangspunktet an til å bli Trumps første kommunikasjonssjef da han inntok Det hvite hus.

Julaften 2016, bare to dager etter at Trump hadde utpekt ham, annonserte Miller at han likevel ikke kom til å ta stillingen. Han begrunnet det med familiære forhold og at stillingen ville bli for krevende. Miller er for tiden sjef for den konservative sosiale plattformen Gettr.

Trump har ikke selv kommentert den angivelige vektendringen.

BON APPÉTIT #2: To måneder seinere gjentok Trump burger-stuntet, denne gangen med medlemmer av fotballaget North Dakota State Football. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB
BON APPÉTIT #2: To måneder seinere gjentok Trump burger-stuntet, denne gangen med medlemmer av fotballaget North Dakota State Football. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Vis mer

Prøvde å «snikslanke» Trump

Trumps kosthold i Det hvite hus vakte oppmerksomhet titt og ofte, og hans forkjærlighet for fastfood og lettbrus ble utførlig dekket i pressen. Selv la han ikke skjul på sine kulinariske preferanser.

- Big Mac er fantastisk. Quarter Pounder. Det er bra greier, uttalte han i kjent stil til CNNs Anderson Cooper i 2016, ifølge The New York Times.

Trumps tidligere lege, Dr. Ronny L. Jackson - som selv er republikaner og ble kongressmedlem i januar - har tidligere fortalt at han forsøkte å «snikslanke» presidenten.

- Vi gjorde iskremen mindre tilgjengelig og puttet blomkål i potetstappa, sa han til The New York Times i februar 2020.

Lege fikk kritikk

Målet var å få Trump til å gå ned mellom fire og seks kilo. Det lyktes han ikke med den gangen.

- Treningen tok ikke av slik jeg ville at den skulle gjøre, men vi jobbet med dietten hans, sa han.

Selv fikk Jackson knusende kritikk i en granskningsrapport fra Generalinspektøren (IG) for det amerikanske forsvarsdepartementet i mars.

Her ble det hevdet at Jackson hadde drukket på jobb, brukt reseptbelagte medisiner mens han var på vakt, samt at han hadde opptrådt seksuelt trakasserende overfor kvinnelige medarbeidere. Jackson avviste anklagene kategorisk, og hevdet rapporten var politisk motivert.

Liknende anklager i 2018 førte til at han måtte trekke seg som kandidat til å ta over USAs veterandepartement.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer