Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Slik gikk jeg ned 73 kilo på ett år

Julia (28) laget bildedagbok fra diverse prøverom.

GIFTET SEG:  Prosjektet startet da  Julia Kozerski giftet seg i 2010.
GIFTET SEG: Prosjektet startet da Julia Kozerski giftet seg i 2010. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 28 år gamle Julia Kozerski gikk ned 73 kilo på et år. Fotostudenten dokumenterte den store endringen kroppen hennes gikk gjennom ved å fotografere seg selv kilo for kilo i forskjellige prøverom.

Etter et år hadde hun 200 bilder av seg selv i alt fra badedrakt til ballkjoler. Hun bestemte seg for å offentliggjøre bildene og gjøre det personlige slankeprosjektet om til et kunstprosjekt for å inspirere andre.

- Små skritt - Enten det handler om vekt eller noe annet, har de aller fleste et aspekt ved seg selv som de ønsker å forandre. Uansett hvor stort eller lite dette er, kan du klare å gjøre disse endringene. Det handler om å ta små skritt, sier Kozerski til Dagbladet.

Hun sier hun deler bildene for at andre i samme situasjon skal kjenne at de ikke er alene.

- Usikkerhet er ofte maskert som frykt og overskygget av skam. Vi kjemper bak stengte dører i frykt for å bli avvist. Jeg ønsker at arbeidet mitt skal føre til en diskusjon rundt kropp og selvbilde. Det er ikke noe å skamme seg over, alle har disse følelsene. Det er de som gjør oss menneskelige, mener 28-åringen.

Startet som slanking Kozerski har gitt bildeserien navnet «Changing Room» - prøverom. Hun forteller at det ikke startet som et kunstprosjekt.

KILO FOR KILO:  Kilo for kilo gikk Kozerski ned i vekt. Hun sier bildene var med å motivere henne til å fortsette slankingen.
KILO FOR KILO: Kilo for kilo gikk Kozerski ned i vekt. Hun sier bildene var med å motivere henne til å fortsette slankingen. Vis mer

- Da jeg begynte å slanke meg, tok jeg disse bildene som en slags dagbok. Jeg har alltid følt meg utrygg foran speil og kameraer. Men da jeg begynte å gå ned i vekt, endre kroppen min seg så raskt at jeg trengte å fryse tida for å ta endringene inn over meg, sier hun.

Hun opplevde det å dokumentere vektnedgangen som en stor motivasjon.

- På den måten kunne jeg spore framgangen min, og hvis jeg hadde en dårlig dag, kunne jeg ta fram bildene for å minne meg selv på at det gikk framover, sier kvinnen.

Kosthold og bevegelse Den store vektnedgangen var ikke resultat av en revolusjonerende slankekur, men en velprøvd resept:

- Det var ingen operasjoner eller magiske piller. Jeg begynte å spise sunnere og bevege meg mer. Jeg begynte å gå turer og sykle. Jeg fant aktiviteter jeg likte. For meg var det ikke en diett, det var en livsstilsendring.

SMÅ DELMÅL:  - Det handler om små skritt, sier 28-åringen om slankingen.
SMÅ DELMÅL: - Det handler om små skritt, sier 28-åringen om slankingen. Vis mer

- Hva er dine råd til andre som vil gå ned i vekt?

- Ikke sett deg så høye mål. Jeg gjorde små endringer for å se om jeg kunne klare det. Det hendte jeg hadde en dårlig dag og spiste en boks iskrem. Det skjer, og det er normalt. Men ta deg sammen igjen dagen etter, sier Julia Kozerski.

KOSTHOLD OG TRENING:  Julia Kozerski gikk ned i vekt ved å endre kostholdet og bevege seg mer.
KOSTHOLD OG TRENING: Julia Kozerski gikk ned i vekt ved å endre kostholdet og bevege seg mer. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media