KJENREKRAFTVERK: Dette satelittbildet viser Nord-Koreas testområde, Punggye-ri. Nord-Koreanere anklages for å forseile en tunnel som gjemmer kjernekraft som skal detoneres. Foto: AP / GeoEye Satellite Image
KJENREKRAFTVERK: Dette satelittbildet viser Nord-Koreas testområde, Punggye-ri. Nord-Koreanere anklages for å forseile en tunnel som gjemmer kjernekraft som skal detoneres. Foto: AP / GeoEye Satellite ImageVis mer

- Slik gjemmer Nord-Korea atomvåpen i fjellet

Redd for at Kim Jong-Un skaper nye atomvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nord-Korea gjemmer kjernekraftverk til testing i tunnel ved å dekke over inngangen med deksel, mener sørkoreanske tjenestemenn.

Dekslene skal angivelig skjule en inngang til et underjordisk atomkraft-område i Nord-Korea, ved Punnggye-ri i Nord-Hamgyongprovinsen.

Tjenestemennene mener de har sett bilder som kan avsløre dette, melder Sky News.

Det er stor bekymring rundt om hvorvidt Nord-Korea planlegger å utføre en kjernefysisk detonasjon , som da blir den trejde siden 2006. Både Sør-Korea og USA skal ha forsterket overvåkinga over området for å få et klart bilde på Poyongyangs intensjoner.

Kan være siste utviklingsfase - Den første og andre testen kan vi se på som deler av Pyongyans kapasitet til å utvikle kjernekraft, mens den trejde detonasjonen kan bety at de er i den avsluttende fasen, avdvarer enhetsminister Yo Woo-ik.

Hundretusener av nordkoreanske soldater og sivile samlet seg i sentrum av Nord-Koreas hovedstad Pyongyang 14. desebmer i fjor, for å feire oppskyting av en langtrekkende rakett.

SATELITTBILDE: Her viser et bildet over område hvor Nord-Koreanere skal ha gjemt atomkraft inne i fjellet. Foto: AP / GeoEye Satellite Image
SATELITTBILDE: Her viser et bildet over område hvor Nord-Koreanere skal ha gjemt atomkraft inne i fjellet. Foto: AP / GeoEye Satellite Image Vis mer

NBC News meldte at raketten så ut til å spinne ute av kontroll. Deler av raketten falt ned i havet utenfor Koranhalvøya etter oppskytingen, mens en annen del falt ned øst for Filippinene.

Stort sprang Poyongyangs raketter kan allerede nå helt til Øst-Asia. Men det er et stort sprang fra å produsere raketter som kan sende en satelitt i bane rundt jorda og å utvikle et kjernefysisk stridshode som er liten nok til å passe inn i en rakett som kan fyres av med nøyaktighet.

Det spekuleres rundt om Nord-Koreas unge og uerfarne leder, Kim Jong-Un, har planer om å kombinere teknologiutvikling av ballistisk missiler og kjernekraft-detonering til å skape nye atomvåpen.