Slik gjør du det lovlig:

Hvordan bestiller jeg en håndverker fra utlandet? Er det bare å ringe for å få et tilbud? Å nei da. Så enkelt er det ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Du kan selv ringe til firmaer i de nye EU-landene og be om et tilbud. Noen steder vil det nok også komme tilbud av seg selv. Men mange advarer mot å tro at det er så enkelt.

Blir du selv arbeidsgiver, får du langt mer omfattende forpliktelser til å sjekke at den som utfører jobben har papirene sine i orden.

Håndverkertjenester koster mye. Av og til er de også for dårlig utført.

Rettighetene dine er best sikret når arbeidet utføres etter skriftlig avtale og det ikke betales svart. Er du misfornøyd med en håndverkertjeneste og ønsker å klage? Prøv Forbrukerrådets klageveileder på forbrukerportalen.no.

Be om kvalitetsgodkjenning, bruk standardkontrakter fra Forbrukerrådet. De har utarbeidet to ulike kontrakter, tilpasset arbeidets størrelse. Disse finner du også på forbrukerportalen.no.

Hvis de som utfører jobben er engasjert som et firma i et EØS-land, kan vi få polske priser på håndverkere.

I Polen er lønnene til håndverkere om lag en femtedel av lønningene i Norge. Der kan timelønna være nede i 30 kroner timen for mekanikere. Derfor frykter blant annet LO og flere norske håndverkere sosial dumping.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer