Slik gjør du, Sonja

- Fasan er en flott fugl og en nydelig råvare til å lage mat av. Det har alltid vært noe edelt over fuglen, sier gourmet Kaj Osmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Fasan har blitt sett på som en eksklusiv råvare, og den har ikke vært langt framme i folks bevissthet. Men fasanen har fått mye blest på grunn av denne kongesaken, sier Kaj Osmo ved Gastronomisk Institutt. Kokken disker på kort tid opp rett fra en kokebok som instituttet selv har gitt ut. Med sopp, stekte poteter, savoykål og fløtesaus med ingefær får du et måltid for konger!

Fløtekokt fasanbryst:

2 fasaner à ca 800 g

2 ss olivenolje

1 gulrot

1 skive sellerirot

1 liten løk

1 l vann

2 dl kremfløte

4 svartpepperkorn

1/2 ts salt

500 g savoykål

40 g smør

2 dl vann

salt

100 g bacon

1 ss olivenolje

1/2 hvitløkfedd

1/4 revet frisk ingefær

limesaft

salt

nykvernet pepper

Gjør slik:

Skjær ut brystfiletene fra skroget. Brun skrog og lår lett i olivenolje i en panne og flytt stykkene over i en kjele. Del de rensede grønnsakene grovt og brun dem lett i oljen. Legg dem i kjelen sammen med beina. Hell på kaldt vann. Kok forsiktig opp og skum godt. Ha i hel pepper og salt. Småkok på svak varme i ca 30 minutter, skum av og til. Sil kraften gjennom klede og kok den inn til halv mengde. Spe med fløten og kok opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer