Slik har det gått med metoo-varslene i partiene

Etter metoo fikk partiene hendene fulle med varsler om trakassering. Bare siden februar har det kommet minst 26 nye varsler. Nå er det totale tallet minst 95.

METOO-SAKENE: Torsdag annonserte Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset at partiet har behandlet ferdig sine saker.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
METOO-SAKENE: Torsdag annonserte Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset at partiet har behandlet ferdig sine saker. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da metoo skylte inn over landet i desember i fjor, utløste det et skred av varsler, også i de politiske partiene. Siden da har partiapparatene hatt hendene fulle med å behandle sakene. Torsdag meldte Høyre at de har behandlet ferdig alle sine varslersaker. Konklusjonen er at flere har mistet verv eller posisjoner.

- Vi håper at vi har håndtert dette på en måte som gjør at folk har følt det trygt å komme med sine varsler. Vi har jobbet for å etablere tillitsforhold med varslerne så de skulle være åpne med oss, og vi har også hatt krevende samtaler med de som har hatt varsler mot seg, sier generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre til Dagbladet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer