Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik har det gått med metoo-varslene i partiene

Etter metoo fikk partiene hendene fulle med varsler om trakassering. Bare siden februar har det kommet minst 26 nye varsler. Nå er det totale tallet minst 95.

METOO-SAKENE: Torsdag annonserte Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset at partiet har behandlet ferdig sine saker.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
METOO-SAKENE: Torsdag annonserte Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset at partiet har behandlet ferdig sine saker. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da metoo skylte inn over landet i desember i fjor, utløste det et skred av varsler, også i de politiske partiene. Siden da har partiapparatene hatt hendene fulle med å behandle sakene. Torsdag meldte Høyre at de har behandlet ferdig alle sine varslersaker. Konklusjonen er at flere har mistet verv eller posisjoner.

- Vi håper at vi har håndtert dette på en måte som gjør at folk har følt det trygt å komme med sine varsler. Vi har jobbet for å etablere tillitsforhold med varslerne så de skulle være åpne med oss, og vi har også hatt krevende samtaler med de som har hatt varsler mot seg, sier generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre til Dagbladet.

I februar gjorde Dagbladet en opptelling av metoo-varslene i de politiske partiene. Siden da har det kommet inn minst 26 nye varsler. Det totale antallet varsler i partiene etter metoo er nå oppe i 95. Slik gikk det i hver av partiene:

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr 1 uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,76 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Alle abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?