Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik har du aldri sett Jonas, Erna og Carl Ivar

Det har tilsynelatende oppstått harmoni på tvers av alle partilinjer.

«CARL IVARS»: Ifølge dansebandets Twitter-profil er de på vei til konsert i Hokksund, men turnébussen har gått tom for bensin. I en ny SAIH-kampanje spekuleres det i hvorvidt Jonas Gahr Støre (Ap), Abid Raja (V), Carl I. Hagen (Frp), Erna Solberg (H) og Inga Marte Thorkildsen (SV) kunne funnet sammen i et danseband, dersom de ikke hadde fått lov til å engasjere seg politisk. Illustrasjon: Christian Bloom / Stig Norderhaug
«CARL IVARS»: Ifølge dansebandets Twitter-profil er de på vei til konsert i Hokksund, men turnébussen har gått tom for bensin. I en ny SAIH-kampanje spekuleres det i hvorvidt Jonas Gahr Støre (Ap), Abid Raja (V), Carl I. Hagen (Frp), Erna Solberg (H) og Inga Marte Thorkildsen (SV) kunne funnet sammen i et danseband, dersom de ikke hadde fått lov til å engasjere seg politisk. Illustrasjon: Christian Bloom / Stig Norderhaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aller først må Dagbladet innrømme: Vi har lest Sigurd Allerns journalist-bibel «Når kildene byr opp til dans», men denne gangen rykket det så kraftig i rockefoten at vi ikke kunne sitte stille.

Tanken på å få oppleve Jonas Gahr Støre legge ned en feit bass, se Carl I. Hagens fingre danse over pianoet, og la seg rive med i Inga Marte Thorkildsens suggerende maracas-rytmer, ble for overveldende.

Men før du løper og kjøper billett til bandets konsert i Hokksund, er det tid for nok en innrømmelse: «Carl Ivars» kommer aldri til å spille opp til dans.

Studentaksjon Lanseringen av det fiktive dansebandet «Carl Ivars» er del av en kampanje i regi av Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH), med undertittelen: «Tenk om politisk engasjement var forbudt».

Målet er å rette søkelyset mot studenter som hever stemmen mot undertrykkende regimer, og må betale for det. SAIH ønsker at studenter som blir utvist fra sine hjemland, skal gis mulighet til å fullføre sin utdanning i Norge.

- Engasjerte studenter er blant de som roper høyest når et samfunn beveger seg i feil retning. I Zimbabwe har studenter blitt arrestert tusen ganger og utvist 187 ganger mellom 2006 og 2010. I fjor ble 500 studenter utvist i Bahrain for å delta i protester, og i Iran har forskningsministeren uttalt at alle som har deltatt i regimekritiske demonstrasjoner vil bli nektet utdanning. I Iran er 400 studenter utvist og 600 fengslet de siste årene, sier informasjonsrådgiver i SAIH, Sindre Olav Edland-Gryt.

- Tror ikke vi støter noen SAIH har hatt saken på dagsorden tidligere, men bestemte seg for en litt annen innfallsvinkel denne gangen.

- Som regl fokuserer man  på problemstillingen når man forsøker å løfte slike saker, men da kan det samtidig bli litt tungt. Vi har valgt å bruke humor for å senke terskelen og lettere få folk til å engasjere seg i saken, sier Edlad-Gryt.

Ingen av de portretterte politikerne er blitt gjort oppmerksomme på at de er tildelt instrumenter og like dresser av SAIH.

- Men jeg tror ikke det vil by på problemer. Jeg føler at vi ikke har gjort noe som kommer til å støte noen. Vi håper på reaksjoner, men da helst at de synes dette er morsomt.

Og når ideen først dukket opp, passet det godt at den finnes profilerte politikere med så dansebandvennlige navn som Carl Ivar.

Danseløven Carl Hovedpersonen selv, Carl I. Hagen, tar plakatstuntet med et smil. Han mener studentorganisasjonen har vært kreative og gjort en god jobb med dansebandplakaten.

Hagen er kjent som en danseløve, men medgir at han verken kan spille piano eller synge særlig godt.

- Jeg sang en gang i et tv-program sammen med Benny Borg. Vi sang «Memories», og med ett slutten han å synge, slik at jeg ble stående og synge alene. Min kone satt i salen, og sa til meg etterpå at: «Det er siste gang du synger offentlig, Carl». Så nå synger jeg bare når jeg er hjemme for meg selv, sier Hagen.

Sjangeren er likevel den rette for den tidligere Frp-formannen:

- Jeg danser gjerne til dansebandmusikk, og Ole Ivars, som jeg antar bandnavnet spiller på, er midt i blinken, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media