Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varmerekorden faller

Slik har folket det i varmen

Oslo og Etne har begge 34,4 grader i dag. Hovedstaden nærmer seg rekord fra 1901. Kan Norges varmerekord fra 1970 slås?

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Bruk emneknaggen #dbhett på Instagram eller Twitter, send oss bilder på Facebook /Messenger eller på e-post til [email protected]. Du kan også sende oss MMS på 2400.

Har du bilder, videoer, eller en god varmehistorie? Er det varmt der du er? Del det med oss!

I Stavanger ble det målt ny varmerekord i dag. Klokka 14 ble det målt 32,6 grader på Våland. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Kan varmerekorden i Norge bli slått i dag? I 1970 var den forrige rekorden 35,7 grader, det ble målt i Nesbyen i Buskerud.S

Landsrekord?

Like før 15.43 melder Meteorologene på Twitter at det er varmest i Etne i Hordaland, med 34,4 grader. Dermed er fylkesrekorden slått. Den gamle rekorden var 34,1 i Vossavangen.

Klokka 16.25 er det imidlertid Oslo og Blindern som er varmest i landet med 34,4 grader, ifølge Meteorologisk institutts offisielle tall. Den gamle oslorekorden er på 35 grader fra 1901. Minnesund jernbanestasjon har også 34,4 i ettermiddag, mens Nøtterøy i Vestfold følger opp med 34,1.

Fylkerekorden for Rogaland har også røket.

Klokka 15.20 skriver Meteorologene på Twitter at det er hele 34,2 grader i Lysebotn. Den gamle Rogalands-rekorden hadde Sola, med 33,5 grader 10. august 1975.

Rygge og Lysebotn deler førsteplassen for hvor det er aller varmest i landet, med 32,8 grader, skrev Meteorologene på Twitter klokka 14.19.

De tre høyeste temperaturene i landet akkurat da var Rygge i Østfold, Lysebotn i Rogaland og Askim i Østfold.

SYDENVARME: Islandske Solveig Thorarinsdottir og sønnene Bjartur og Ulfur Karlsson fra Island, har lagt «sydenferien» til Norge i år. Her ved Sognsvannet i Oslo. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
SYDENVARME: Islandske Solveig Thorarinsdottir og sønnene Bjartur og Ulfur Karlsson fra Island, har lagt «sydenferien» til Norge i år. Her ved Sognsvannet i Oslo. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

Sydenferie i Norge

Ved Sognsvannet i Oslo i dag koste mange seg ute i sydenvarmen. Blant dem var islandske Solveig Thorarinsdottir, og sønnene Bjartur og Ulfur Karlsson.

De valgte å legge ferien til Norge og Oslo i år, og kommer fra Island hvor det har vært regn og ni grader i sommer.

- I år gikk sydenferien vår til Norge, sier Thorarinsdottir til Dagbladet.

- Det har vært veldig deilig å komme til sol og så varmt vær, legger hun til.

Rekordene knuses

Bergens Tidene skriver klokka 15.39 at det aldri før har vært varmere i Bergen. På Florida er det registrert 31,9 grader.

Her kan du følge rekordjakten minutt for minutt. Sjekk om lokalrekordene vil falle.

Statistikken er hentet inn via aggregert data fra private værstasjoner fra Netatmo rundt de aktuelle byene og genererer en gjennomsnittstemperatur.

Her kan du selv sjekke temperaturen der du bor, ifølge selskapets værstasjoner.

TROPEVARME: Temperaturrekorder over hele landet, og vi spiser is som aldri før. Men hvilken is smelter egentlig først i sommervarmen? Video: Malene Storrusten / klipp: Frida Andersen Vis mer

Meteorologene melder også om en het natt til lørdag. Det er forventet tropenatt langs store deler av kysten i Sør-Norge.

De høyeste temperaturene er ventet mellom klokka 16 og 18, forteller statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til NTB.

Luftig på Norges tak

FJELLTUR: På en varm dag er det bare deilig med vind på toppen av fjellet. Foto: Endré Wenz
FJELLTUR: På en varm dag er det bare deilig med vind på toppen av fjellet. Foto: Endré Wenz Vis mer

Per Henrik Stenstrøm, Vetle Oskar Indredavik Stenstrøm og Endré Wenz er på tur til Galdhøpiggen i fantastisk vær. De var sjokkert over varmen på toppen.

Wenz forteller om sjokkerende 14 varmegrader. Vinden på toppen av Norges tak var bare deilig i varmen, mener han.

- Over Styggbreen var helt klart det varmeste! Det var som å gå på stranda i Syden, bare at sanden var bytta ut med is, snø og store bresprekker, sier Wenz.