Slik har Røde Armé- terroristene finansiert et liv i skjul

- Dette er livsfarlige mennesker, sier tysk politi om de tre terror-pensjonistene.

FLUKTBIL: Politiet fant denne fluktbilen godt skjult utenfor byen, etter et mislykket overfall på en pengetransport. Innfeldt er politiets etterlysning der det utloves en belønning på 20 000 euro. Foto:Politiet
FLUKTBIL: Politiet fant denne fluktbilen godt skjult utenfor byen, etter et mislykket overfall på en pengetransport. Innfeldt er politiets etterlysning der det utloves en belønning på 20 000 euro. Foto:Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Den gråhårede mannen med de dårlige tennene er ikke en vennlig bestefar - men en brutal 61-åring som i 23 år har vært på flukt fra tyske myndigheter.

Ernst-Volker Staub (61), Daniela Klette (57) og Burkhard Garweg (47) tilhørte den såkalte «tredje generasjon RAF» og deltok alle under sprengingen den 27. mars 1993 av det splitter nye fengslet i Weiterstadt.

Vaktene i den ennå fangetomme anstalten ble brakt i sikkerhet, før terroristene - ved hjelp av store mengder dynamitt - sprengte bygningen i lufta og etterlot skader for mange hundre millioner kroner. Dette var den siste offisielle handlingen fra ekstremistene, før de fem år senere erklærte Rote Arme Fraktion (RAF) for nedlagt.

Politiet kjenner stadig ikke navnene på samtlige medlemmer. Men rans-trioens identiteter og DNA var kjent.

DNA avslørte Ballen begynte å rulle da etterforskerne etter et ran i desember i fjor lyktes å sikre DNA-spor. Materialet skulle til deres store overraskelse vise seg å stamme fra de tre tidligere RAF-terroristene Daniela Klette, Burkhard Garweg og Ernst-Volker Staub.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer