Slik har Ryanair presset myndigheter Europa rundt

Presset fra Ryanair har ført til varsel om nedleggelse av Rygge og heftig debatt i Stortinget. Men det er ikke første gang Ryanair bruker muskler for å få sin vilje.

BRUKER MUSKLER: Ryanair-sjef Michael O'Leary er kjent for å være knallharde i møte med nasjonale myndigheter og flyplasser. Europa rundt har han truet med å trekke Ryanair sine ruter, og flere ganger har han fått viljen sin. Foto: Reuters / NTB Scanpix
BRUKER MUSKLER: Ryanair-sjef Michael O'Leary er kjent for å være knallharde i møte med nasjonale myndigheter og flyplasser. Europa rundt har han truet med å trekke Ryanair sine ruter, og flere ganger har han fått viljen sin. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld bestemte styret i Rygge sivile lufthavn at den sivile trafikken fra Rygge lufthavn Moss avvikles fra 1.november 2016.

Dette resulterte i kraftig munnhuggeri om flyseteavgiften i Stortingets spørretime i går, og i den påfølgende debatten i Vandrehallen etterpå.

Ap og Sp er blant dem som ber regjeringen snu. Finansminister Siv Jensen (Frp) slo i spørretimen fast at det er uaktuelt å la seg presse av Ryanair, men sier at regjeringen nå skal gå inn i saken og undersøke bakgrunnen for beslutningen fra Rygge-flyplassen. Frps gruppemøte vil ha ny, full runde om saken for å hindre nedlegging.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer