UBESTRIDT: Siv Jensen mottok stor applaus for landsmøtetalen og blir på landsmøtet hyllet som en ubestridt leder som har ledet partiet inn i regjering og som som har lagt en langsiktig strategi for å gjøre Frp til regjeringsparti, og som fikk ny tillit av velgerne i fjor høst. <br>Foto: Christian Roth Christensen
UBESTRIDT: Siv Jensen mottok stor applaus for landsmøtetalen og blir på landsmøtet hyllet som en ubestridt leder som har ledet partiet inn i regjering og som som har lagt en langsiktig strategi for å gjøre Frp til regjeringsparti, og som fikk ny tillit av velgerne i fjor høst.
Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Frps landsmøte 2018

Slik har Siv forvandlet Frp

Siv Jensen har forvandlet Frp, et uforutsigbart protestparti, til et regjeringsparti med en langsiktig strategi for makt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Gardermoen ( Dagbladet): Siv Jensen sier selv til Dagbladet at hun ikke har noen plan om å overlate makten til Ap i 2021. Hun mener det å få velgernes støtte til regjeringsprosjektet ved valget i fjor høst, var en større seier enn å komme inn i regjering i 2013.

- Vi har funnet oss til rette som styringsparti, og er stolt av det vi har fått til, sier Siv Jensen.

Hun viser til viktige gjennomslag for partiet i Jeløya-plattformen, som landsstyret enstemmig stiller seg bak. Idet Frp startet sitt landsmøte, får partiet 16 prosent oppslutning på Ipsos aprilmåling for Dagbladet. Siden både KrF og Venstre kommer over sperregrensa, er det borgerlig flertall.

I helga vil Jensen vil bli hyllet og gjenvalgt som leder for to nye år. Nå er planen å bygge det borgerlige samarbeidet og friste KrF inn i regjeringen slik at de borgerlige kan gå til velgerne i 2021 med et avklart borgerlig flertallsprosjekt. Dersom det lykkes å vinne en tredje gang, regner de som kjenner Jensen og partiet at hun fortsetter en god stund til.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn