Slik har vi jobbet

Sjefredaktør John Arne Markussen kommenterer.

SJEFREDAKTØR I DAGBLADET: John Arne Markussen. Foto: Espen Røst / Dagbladet
SJEFREDAKTØR I DAGBLADET: John Arne Markussen. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dagbladet og NRK publiserer i dag en sak om at EOS-utvalget - kontrollorganet for de hemmelige tjenestene - har gjennomført en inspeksjon hos den militære etterretningstjenesten. Saken gjelder avsløringen av et hemmelig arkiv.

NRK og Dagbladet har samarbeidet med frilansjournalist Kjetil Stormark om avsløringen av arkivet. Det er gjort et omfattende journalistisk arbeid forut for dagens publisering. Stormark har arbeidet systematisk med stoffområdet de siste 15 årene.

En del av informasjonen om arkivet kommer fra anonyme kilder med inngående kjennskap til e-tjenesten, men så langt det har vært mulig er disse opplysningene verifisert med åpne kilder. Vi har på selvstendig grunnlag hatt mulighet for å bekrefte kildegrunnlagets ekthet. Der dette ikke har vært mulig, har informasjonen blitt kryssjekket med andre kilder som har kunnskap om e-tjenesten.

Med hensyn til kildegrunnlaget påkaller situasjonen varsomhet. Våre kilder er vernet. Utover det vi har angitt i nyhetssakene vil vi derfor ikke være mer presis med hensyn til antall kilder, eller disse kildenes bakgrunn og posisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer