PARODIER: Dette er fem av Tybring-Gjedde-parodiene som kom på Twitter etter gårsdagens plakatshow. Fra venstre er bidragene fra twitterbrukerne @radiohode2, @perandersstore, @sjuktkritisk, @forsberg og tidligere Ap-statssekretær @tgeriksen. Foto: Twitter/Desk.no
PARODIER: Dette er fem av Tybring-Gjedde-parodiene som kom på Twitter etter gårsdagens plakatshow. Fra venstre er bidragene fra twitterbrukerne @radiohode2, @perandersstore, @sjuktkritisk, @forsberg og tidligere Ap-statssekretær @tgeriksen. Foto: Twitter/Desk.noVis mer

Slik harseleres Tybring-Gjedde med etter plakatstuntet

Men han fikk IKKE ideen slik SV-representant trodde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Blid og tydelig telefonstemme hjemme fra frokostbordet, sånn litt før halv ni:

- Vi kan jo ikke ha det sånn at folk går rundt med plakater på Stortingets talerstol!

Og gjett hvem det uprovoserte budskapet kommer fra ?

Jo, nettopp: plakatmannen selv fra fra finansdebatten  i går.

FrP's Christian Tybring-Gjedde hadde  en aldri så liten plakatframvisning i Stortingssalen.

Negativt -og lettbeint Han viste fram fire gule plakater, der sto det «Ingen nullskattytere med Frp», «Store skatteletter for folk flest med Frp», «Ingen kutt i sykelønn med Frp» og «Frihet, trygghet og handlekraft».

Enkelte av hans stortingskolleger reagerte umiddelbart negativt.

Andre reagerte på en mer lettbeint måte, med egne plakatvarianter på Twitter.

Desk.no har samlet sammen de (forhåpentligvis) morsomste her, etter at jusstudenten Magnus Forsberg dro i gang konkurransen.

Engangstilfelle - Ikke plakater på Stortinget sier representanten som gjorde. Dette må du gjerne utdype, Christian Tybring-Gjedde!

- Jeg registerer at jeg ikke ble klubbet ned. Og jeg kan herved love at jeg ikke kommer til å gå på Stortingets talerstol igjen med plakater. Det var et engangstilfelle, som jeg fikk den første vage ideen til for noen dager siden.

- SVs Snorre Valen skrev på twitter klokka 16.21 at du nettopp hadde dratt en «Bibi» i Stortingssalen. Har du fått ideen fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu, som går under kallenavnet «Bibi»?

- Han kjedet seg vel - Hvis det er det han mener med «Bibi» så stemmer det nok. Snorre Valen er en kunnskapsrik fyr. Sa du 16.21? Snorre Valen kjedet seg vel under finansdebatten, da. Nei, det var en forside i Dagsavisen som utløste ideen. Der ble Frps økonomiske politikk feilsitert nok en gang. Så nevnte jeg plakatideen for en rådgiver og et par andre, og så gikk jeg i butikken for å skaffe plakater og tusj.

- Er du fornøyd med reaksjonene ?

- Jeg er godt fornøyd med å ha fått fram budskapet. Det var poenget, og dermed blir det ikke flere plakatmarkeringer fra meg. Jeg hører at jeg er utstyrt med Mikke Mus-plakater og diverse på sosiale medier. Det er vel sånn de holder på der, og det er greit så lenge ikke sånne manipulerte bilder blir tatt på alvor i seriøse medier. Jeg er verken på Facebook eller Twitter. Når jeg er hjemme bruker jeg tiden på familien. I natt var vi ferdige med finansdebatten ved 01-tiden eller noe sånt. Jeg så på Nettavisen da jeg kom hjem at de hadde et sånt Mikke Mus-bilde. Jeg skrev en mail til dem, men de hadde vel gått hjem for kvelden.

KrF og Ap - Har du noen negative opplevelser med plakatstuntet?

- Som sagt: jeg ble ikke klubbet ned. Men jeg synes det er litt trist at stortingskolleger jeg omgås i det daglige har kommet med avskyreaksjoner. Ingen nevnt, sier Christian Tybring-Gjedde.

Og Dagbladet hjelper leserne med navnene på et par av et par av de skarpeste kritikerne til plakatstuntet: KrFs Dagrun Eriksen og Aps Anette Trettebergstuen.

- Sjofel argumentasjon Og mer enn vanlig oppmerksomhet om finansdebatten skapte iallefall de gule plakatene.

Ifølge NTB en debatt der Arbeiderpartiet og de blå-blå beskyldte hverandre for å drive med svartmaling, parodi, sjofel argumentasjon, tåpelighet, løgn og grove feil.

Og resultatet en sein kveldstime eller tidlig natt: Stortinget vedtok neste års statsbudsjett med minimale endringer sammenliknet med Regjeringens forslag.

ORIGINALEN: Her er en av plakatene Tybring-Gjedde holdt opp.
ORIGINALEN: Her er en av plakatene Tybring-Gjedde holdt opp. Vis mer