Slik høres det ut når telefonsvindleren blir avslørt

- Dra til helvete, sier kvinnen som hevder å jobbe for Microsoft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svindleren som utga seg for å være servicemedarbeider i Microsoft traff ikke blink da hun ringte studiotelefonen til radiostasjonen Prime Halden for noen dager siden.

Studiovert Trond Henriksen var kjapp på opptaksknappen da han forsto at han ble utsatt for telefonsvindel.

Dagbladet har tidligere omtalt fenomentet der folk hevder å ringe fra Microsoft og lurer PC-brukere til å tro at datamaskinen er nær ved å bryte sammen.

Denne gangen ble svindleren avslørt på tape og opptaket ble kringkastet på lufta og i tillegg lagt ut på radiokanalens Facebook-side.

- Flaks! - Trond skal ha ros for at han var kjapp i hodet og tok opp samtalen. Det var flaks at svindleren ringte til studiotelefonen og ikke til kontoret. Da hadde vi ikke hatt mulighet til å få samtalen på tape, sier Kristian Bjørneby, redaktør i Prime Halden, til Dagbladet.

I lydklippet får vi høre hvor pågående og dreven telefonsvindleren er. Hun gjentar flere ganger at datamaskinen til studioverten er nær ved å bryte sammen.

Kvinnen «fra Microsoft» blir tydelig irritert når Henriksen tviler på hennes troverdighet som servicemedarbeider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer