Slik jager Kripos menneskesmuglere i Middelhavet

Blant de 770 flyktningene norske «Siem Pilot» reddet fra Middelhavet i forrige uke, kan det ha skjult seg kyniske bakmenn. Nå er to personer smuglersiktet.

REDNINGSARBEID: Det norske skipet «Siem Pilot» har reddet over 700 flyktninger i Middelhavet. En av oppgavene er å peile ut bakmenn som skjuler seg blant flyktningene.
REDNINGSARBEID: Det norske skipet «Siem Pilot» har reddet over 700 flyktninger i Middelhavet. En av oppgavene er å peile ut bakmenn som skjuler seg blant flyktningene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

CATANIA, Sicilia (Dagbladet): På en 13 meter lang og fire meter bred trebåt var 400 mennesker stuet sammen. Halvparten over dekk, og halvparten under dekk, mens båten tok inn vann. Etter at det norske skipet «Siem Pilot» hadde fisket flyktningene opp av vannet sist mandag, og reddet enda en båt, startet jakten på bakmennene.

- Når vi kommer mot båten ser vi på hvem som har en lederrolle og hvordan de organiserer seg. På dekk har vi alltid noen som følger med, og vi får også noe på bakgrunn av flyktningenes oppførsel, hvem som snakker med hvem og klassisk politi-følelse, sier styrkesjef Tore Barstad til Dagbladet.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer