- Slik jeg kjenner Adrian, vil han ikke utøve vold igjen

Utøya-offeret og AUF-erens psykolog går god for Adrian Pracon (23), og sier at episoden var en unntakshendelse.

GÅR GOD:  Adrian Pracons psykolog, Kjell Magne Håkonsen, sier at episoden var en enkelthendelse. AUF-politiker og Utøya-overlevende Pracon møtte i retten sammen med sin forsvarer Bjørn Nærum i dag. Pracon er tiltalt for å ha slått ned to personer på et utested i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
GÅR GOD: Adrian Pracons psykolog, Kjell Magne Håkonsen, sier at episoden var en enkelthendelse. AUF-politiker og Utøya-overlevende Pracon møtte i retten sammen med sin forsvarer Bjørn Nærum i dag. Pracon er tiltalt for å ha slått ned to personer på et utested i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag erkjente AUF-er og Utøya-overlevende Adrian Pracon (23) straffeskyld for  legemsbeskadigelse mot to personer på utestedet London Pub i Oslo 16. november i fjor.

Episoden skjedde dagen etter at Pracon så Anders Behring Breivik i retten under første fengslingsmøte.

- Jeg vet ikke hvordan jeg kan unnskylde meg for noe så grusomt, sa han om episoden han har forklart at han ikke husker noen ting fra.

Endret oppførsel I Oslo tingrett gjenfortalte Pracon hva han opplevde under massakren på Utøya, og at han hadde sett venner dø, og sjøl bli skutt i skulderen.

Pracon ble først skånet av Breivik, før han seinere på øya, ble skånet igjen - ved at Breivik ikke skjøt et dødelig skudd nummer to. Breivik har forklart at han sparte Pracon fordi han så «høyreorientert» ut, og minnet om han sjøl.

Gjenfortellingen av terroren på Utøya kom etter at Pracons forsvarer, Bjørn Nærum, innledningsvis forklarte at de ønsket å få fram hvordan hendelsene på Utøya har hatt betydning for hans oppførsel.

Pracon fortalte også hvordan han har slitt psykisk med depresjon, stress og sinne etter 22. juli, og at han frykter store menneskemengder - og at noen skal plutselig begynne å skyte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer