Slik jobber kongen

Kongen på fasanjakt. Rypejakt med Rimi-Hagen. Seminar med redervenner. Er kongen og dronningen virkelig ikke ute blant folket? Dagbladet har sett nærmere på deres hverdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Dagbladet i går fikk kongen flere oppfordringer fra informasjonsrådgivere om å komme seg mer ut blant folket. Hans Geelmuyden i Geelmuyden.Kiese gikk lengst:

 Fasanjakt og slottsombygging illustrerer en familie med betydelig avstand til folket, sa han.

 Et pusterom

Kabinettsekretær Magne Hagen forstår ikke kritikken fra Hans Geelmuyden.

 Det at kongen innvilger seg å gå på jakt, gir han noen pusterom fra hverdagen. Men som konge har han et mye mer hektisk uteprogram enn kong Olav hadde, noe som er forståelig sett i lys av kong Olavs alder.

 Så kongehuset er mer aktivt nå enn da kong Olav levde?  Kongen og dronningen tar mer initiativ selv, mens kong Olav ventet på invitasjoner. Et eksempel på det nylig er da dronningens besøkte Frelsesarméen. Det var dronningen selv som ønsket å sette seg inn i arbeidet de gjør, framholder Hagen.

Strengt program

Hva er virkeligheten? Dagbladet ba kabinettsekretæren om en fullstendig oversikt over kongen og dronningens offisielle program, slik at folk selv kan bedømme. Slik er deres hverdag et par førjulsuker i 1998:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer