LEDER ID-GRUPPA: Per Angel, leder av ID-gruppa i Kripos. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
LEDER ID-GRUPPA: Per Angel, leder av ID-gruppa i Kripos. Foto: Benjamin A. Ward/DagbladetVis mer

Slik jobber Kripos for å identifisere ofrene i Algerie

Den endelige avgjørelsen tas i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tore Bech (58) og Thomas Snekkevik (35) ble i dag bekreftet som drept i terrorangrepet mot gassanlegget i In Amenas i Algerie.

De ble identifisert av ID-gruppa i Kripos, som ble sendt til Algerie i forrige uke.

- Vi har fått gode arbeidsbetingelser der og teamet vårt får lov til å gjøre en god jobb, sier Per Angel, leder av ID-gruppa, til Dagbladet.  

- Vi jobber nå sånn at teamet samler inn opplysninger, analyserer og skriver rapporter i løpet av dagen. Og så tar vi en beslutning på om vi mener identiteten er godt nok fastslått i Oslo på kvelden, sier Angel.  

Samler opplysninger Dagbladet beskrev i kjølvannet av 22. juli-terroren hvordan ID-gruppa jobber i større saker. DNA-og tann-profiler og annet materiale sammenliknes med innsamlet informasjon om de fem nordmennene som fortsatt er savnet.

Angel sier identifiseringen skjer i en tilfeldig rekkefølge.

DREPT: Tore Bech (58). Foto: REUTERS / Statoil / NTB scanpix
DREPT: Tore Bech (58). Foto: REUTERS / Statoil / NTB scanpix Vis mer

- Vi jobber fortløpende med de likene som blir gjort tilgjengelige for oss i likhuset, sier Angel. Kripos-teamet i Algerie består av to krimteknikere, to patologer, to odontologer og en leder. De er underlagt den norske ambassaden.

- Vi må honnør til Utenriksdepartementet som har klart å legge forholdene godt til rette for oss. De norske ID-ekspertene samarbeider med algeriske kolleger.

Tre fortsatt savnet Tre Statoil-ansatte er fortsatt savnet etter terrorangrepet 16. januar.

- Våre tanker går i dag i første rekke til familiene og nære venner som har mistet sine kjære i dette grusomme og meningsløse angrepet på uskyldige mennesker. Et samlet Statoil deler deres sorg og viser sin medfølelse i denne tunge tiden. Vi er fremdeles dypt bekymret for de tre savnede, sier konsernsjef Helge Lund.

DREPT: Thomas Snekkevik. Foto: EPA / STATOIL / NTB scanpix
DREPT: Thomas Snekkevik. Foto: EPA / STATOIL / NTB scanpix Vis mer