TIPS: Politiet har fått inn nesten tusen tips i forbindelse med forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen. Vi er på tipsmottaket i Gardermoen der vi får vite hvordan politiet jobber med tipsene publikum sender inn. Reporter: Audun Hageskal. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Har fått inn nesten 1000 tips:

Slik jobber politiet med tipsene: - Et puslespill som skal legges

Tipsene fortsetter å strømme inn etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

GARDERMOEN (Dagbladet): Det mørke rommet bak ei låst dør lyses opp av rekke på rekke med skjermer. Lyden av klapring på tastaturene fyller lufta mens det skrives iherdig. Et nytt tips tikker inn. Ett av nesten 1000 politiet på Gardermoen har fått i løpet av de siste sju dagene.

Alt fokus ved tipsmottaket er rettet mot Anne-Elisabeth Hagens forsvinning. Politiet holder fremdeles fast på teorien de hadde da de onsdag i forrige uke gikk ut og ba offentligheten om hjelp og tips: 68-åringen ble bortført fra sitt hjem 31. oktober i fjor.

Slik jobber politiet

- Vi har et titall personer i sving her. Tipsene som kommer inn blir tatt imot, lagt inn i datasystemet og så videresendt til erfarne polititjenestemenn som sitter i rommet ved siden av. Disse vurderer så hvert enkelt tips og setter dem videre ut i etterforskningsgruppa, forteller politibetjent Christian Berge.

Dagbladet har tidligere omtalt at politiet blant annet saumfarer det såkalte mørke nettet i jakt på gjerningspersoner og spor. Berge opplyser onsdag at tipsene som kommer inn kategoriseres ut ifra innholdet. Deretter jobbes det videre med dem av personer med kompetanse på de forskjellige områdene.

FORSVANT: Milliardærkona Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen. Dette vet vi. Video: Bones, Rydning, Storrusten. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

- Tipsene fordeles i det politiet definerer som prosjekter på en hierarkisk måte. Nøyaktig hvor mange prosjekter vi har fordelt tipsene i denne saken i, vil jeg ikke gå inn på. Men jeg kan bekrefte det er et stort antall og at etterforskningen, i likhet med i andre saker, organiseres på denne måten, sier politibetjenten.

- Et puslespill

Med nesten 1000 tips registrert, er det en enorm jobb politiet nå står overfor. Informasjon om konkrete personer, kjøretøy og steder hvor Hagen potensielt kan holdes skjult, har kommet inn. Mer konkret enn det, ønsker ikke Berge å være.

- Jeg har ikke lyst til å gå nærmere inn på analysen av tipsene. Vi har fått inn 935 tips, det er veldig mange, og det er sikkert flere som har interessante opplysninger der ute. Det er et puslespill som skal legges, og alle tipsene som kommer inn blir vurdert, sier han.

To fremdeles etterlyst

Store ressurser er satt inn i etterforskningen. Likevel er status den samme som den var på formiddagen 31. oktober i fjor: Hagen er sporløst forsvunnet.

Torsdag i forrige uke gikk politiet ut og etterlyste tre personer i forbindelse med saken. De tre ble fanget opp av sikkerhetskameraer utenfor milliardær og ektemann Tom Hagens arbeidsplass, morgenen hans kone forsvant.

VIL HA KONTAKT: Torsdag 10. januar gikk politiet ut med to videoer av personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass 31. oktober. Video: Politiet Vis mer Vis mer

En av personene, en syklist, har meldt seg til politiet og er blitt sjekket ut av saken. To menn gjenstår å identifisere - «telefonmannen» og «luemannen», som ble fanget opp av kameraene ved Futurum-bygget henholdsvis 07.36 og 08.00 31. oktober.

- Vi gjør oss noen tanker siden de fremdeles ikke har meldt seg, til tross for massiv eksponering i media. De har fremdeles status som vitner. Men det at de ikke har meldt seg, svekker ikke akkurat mistanken om at de kan ha noe med saken å gjøre. Man skal ha ganske gode grunner dersom man ikke har fått med seg etterlysningen, sa Brøske til Dagbladet mandag.