Slik jobber politiet nå

- De har en stor oppgave foran seg, sier politi-veteran Leif A. Lier.

SLIK JOBBES DET: Tidliger politietterforsker Leif A. Lier om hvordan politiet nå går fram for å løse saken der 21 år gamle Anja Weløy Aarseth i dag ble funnet død etter å ha vært savnet siden onsdag. Foto: Espen Røst/Dagbladet
SLIK JOBBES DET: Tidliger politietterforsker Leif A. Lier om hvordan politiet nå går fram for å løse saken der 21 år gamle Anja Weløy Aarseth i dag ble funnet død etter å ha vært savnet siden onsdag. Foto: Espen Røst/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 13 i dag ble en kvinne funnet død i Ålesund. Politiet opplyser at det etter alt å dømme er den savnede 21-årige Anja Weløy Aarseth.

Under en pressekonferanse to timer seinere meldte politiet at «alt tyder på at det har skjedd en kriminell handling

Politiet i Ålesund, som fra fredag jobber med bistand fra Kripos, opplyser at de nå overfor en kriminalsak med ukjent gjerningsmann.

Den situasjonen har politiveteran Leif A. Lier stått i mange ganger tidligere. I flere tiår var Lier sentral etterforsker i store kriminalsaker, og han har også ledet vold- og drapsetterforskningen i Oslo.

- Tiden jobbet mot politiet, det er en kjent sak, sier han til Dagbladet.

Dette gjør politiet nå Den siste sikre observasjonen av 21-åringen, ble gjort onsdag kveld. Torsdag formiddag ble hun meldt savnet, og leitearbeidet startet. Etter funnet tidligere i dag, er politiet nå i gang med etterforsking av en kriminalsak.

- Tre dager er ikke all verden - men dette er veldig avhengig av hvilke spor politiet finner på stedet. Kripos er så vidt jeg har forstått til stede, det er veldig bra, de er de fremste i landet. De har etter mitt syn gjort det helt rette, nemlig å sperre av et stort område slik at det kan søkes etter spor også andre steder enn selve funnstedet, sier Lier.

Han beskriver den videre gangen i politiarbeidet på følgende måte:

- Kroppen blir sendt til rettsmedisinsk obduksjon med krimteknikere til stede - her vil de fastslå hvordan hun døde, hva hun døde av, hvorvidt det er en sedelighetsforbytelse som ligger bak. Samtidig jobbes det med å hente inn mest mulig opplysninger fra publikum. Disse, og tips som er kommet inn, blir nøye gått gjennom. Politiet vil også se på potensielle moduskandidater.

- Sannsynligvis funnet spor på henne På pressekonferansen i dag opplyste politiet at de hele tida har lett etter en levende person. Det tok imidletid få timer fra funnet, før politiet gikk langt i å slå fast at det ligger en kriminell handling bak dødsfallet.

- Det forteller meg at politiet har funnet spor på stedet, enten på jenta eller i området rundt, som viser at hun er utsatt for noe som har medført døden. De har sannsynligvis funnet spor på henne som ikke er forenlige med en ulykke, men skader som har medført døden.

Lier sier politiet har en stor oppgave foran seg.

- Jo hurtigere man kommer i gang med drapsetterforskining, jo enklere blir det å oppklare. Finner de eksempelvis DNA-spor på henne, får de noe konkret å gå etter.

LETER ETTER UKJENT GJERNINGSMANN: Politiadvokat Ygve Skovly på pressekonferanse på Waterfront hotell i Ålesund lørdag ettermiddag. Bare timer tidligere ble den 21 år gamle Anja Weløy Aarseth funnet, men allerede på pressekonferansen gikk politiet langt i å fastslå at det ligger en kriminell handling bak dødsfallet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
LETER ETTER UKJENT GJERNINGSMANN: Politiadvokat Ygve Skovly på pressekonferanse på Waterfront hotell i Ålesund lørdag ettermiddag. Bare timer tidligere ble den 21 år gamle Anja Weløy Aarseth funnet, men allerede på pressekonferansen gikk politiet langt i å fastslå at det ligger en kriminell handling bak dødsfallet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer