Slik kan barna bli trygge

KRISTIANSAND (Dagbladet): Mange Kristiansand-barn er redde for å gå i skogen, og redde for menn. - Barna må så fort som mulig øve på å være i skogen, sier PPT-psykolog Bent Storå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storå leder krisearbeidet på Fagerholt barneskole der Lena Sløgedal Paulsen var elev. Mange spør foreldrene om detaljer rundt misbruket og drapene.

- Vær konkret med dem, er psykolog Storås råd.

- Mange barn bruker Baneheia ofte. Det er skoler i området, og mange barn er redde.

Følg rutinene

- Det beste rådet man kan gi, er at de voksne må sette seg ned og høre på barna. Husk at barn går inn og ut i sorgen. Når de vil snakke eller tegne, må man være der. Hvis de vil leke, skal barna få regulere det selv.

- På Fagerholt skole ble det gjennomført en tilnærmet normal skoledag fra onsdag. Ungene blir trygge av det. Det samme bør gjøres i hjemmene. Spis middag til fast tid, gå på speideren, spill tv-spill, oppfordrer Storå.

Gjør dem trygge

Hvis barn er redde for å oppholde seg på visse steder, uten at det egentlig er noen grunn til det, må de øve på å bli trygge, understreker Storå.

- Er barna redde for å være i skogen, må de øve seg på å være der - sammen med foreldrene. Barna må være der så lenge at de ikke er redde mer.

Han oppfordrer foreldre i Kristiansand til å vurdere å ta med seg barna opp i Baneheia. Til åstedet og til Stampa.

- La ungene være der så lenge at de rekker å kjede seg, la dem bade i 3. Stampe. Man kan ikke la drapsmannen ødelegge dette området, sier Bent Storå.