Stormingen av Kongressen

Slik kan de felle Trump

17 republikanere i Senatet må «bytte side».

BANKES IGJENNOM: Donald Trump ble onsdag 13. januar stilt for riksrett for andre gang. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Flertallet i Representantenes hus har stemt for å stille president Donald Trump for riksrett, tiltalt for å oppildne til opprør.

Klokka 15 norsk tid startet Representantenes hus riksrettsprosessen mot president Donald Trump. Det er en omfattende og lang prosess.

Dette stod på planen i dag:

Først var det duket for debatt om prosedyrer og regler rundt å sette i gang debatten om riksrettstiltalen. Etter en avstemning om dette startet debatten om riksrettstiltalen.

Debatten startet rundt klokka 18.30 norsk tid og skulle vare i rundt to timer. Rett før klokka 22.30 ble det klart at flertallet i Representantenes hus stemte for å stille presidenten for riksrett.

Trump anklages for å ha oppmuntret til «voldelige, dødelige, ødeleggende og undergravende handlinger» i forbindelse med stormingen av kongressbygningen. Han anklages også for ha «undergravd og forsøkt å hindre godkjenningen av resultatet av presidentvalget».

Hvordan kan de felle Trump?

Nå går saken videre til Senatet, som fører riksrettssaker.

I Senatet er det republikanerne som har flertall. Skal Trump bli dømt, trengs imidlertid to tredels flertall i Senatet. Det forutsetter at 17 av de republikanske senatorene slutter seg til Demokratene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer