Slik kan det truende skredet ramme Rauma

Skredfaren øker med regnet som skal komme i helga.

SKREDFAREN: Denne grafikken viser hvordan det varslede skredet fra fjellområdet Mannen kan ramme Rauma. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet
SKREDFAREN: Denne grafikken viser hvordan det varslede skredet fra fjellområdet Mannen kan ramme Rauma. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 120.000 kubikkmeter steinmasse tilsvarende 12.000 lastebillass i fjellområdet Mannen i Rauma kommune er i ferd med å rase og kan treffe flere hus. Elleve personer er nå evakuert og går bare å venter på raset. Alle har funnet midlertidig bosted, enten via kommunen eller kjente. I tillegg er toglinja for Raumabanen og brua over elva ved Lyngheim stengt.

Bakgrunnen for det er at fjellmassen som kan rase, er tre ganger større enn først antatt.

Torsdag kveld sier sjefgeolog i Åknes/Tafjord Beredskap, Lars Harald Blikra, at bevegelsene i skredområdet er stabile, men det varslete regnværet i helgen kan forandre på situasjonen.

Regn, kulde og vind Ifølge meteorologisk institutt er det ventet mellom 30 og 50 millimeter nedbør i Møre og Romsdal i helga. Også temperaturendringene som er ventet den kommende uka kan påvirke situasjonen.

- Det er snakk om mye nedbør på et døgn. Da er det spesielt stor fare for skred. Vi får også mer nordvestlig og vestlig vindretning neste uke. I tillegg vil temperaturen falle, og en kan ikke se bort fra at det kommer snø i fjellet. Også det vil spille inn, sier statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid, til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer