Slik kan du dempe bakrusen

Det finnes dessverre ingen mirakelkur som dreper bakrusen. Men med noen enkle grep kan du lette ubehaget noe:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JUICE: Fruktsaft inneholder fruktose som framskynder forbrenningen av alkohol. Et glass juice eller to kan hjelpe kroppen til å kvitte seg med alkohol som henger igjen i kroppen dagen derpå.

HONNING: Inneholder fruktose i konsentrert form. En klatt i teen eller på brødskiva er verd forsøket.

SMERTESTILLENDE: Vanlige, reseptfrie smertestillende piller som Paracet og Ibux lindrer hodepine og kroppssmerte. Vær litt forsiktig med acetylsalisylsyre dersom magen er i uorden.

BULJONG: Kroppen mister salt og kalium når du drikker alkohol. En kopp varm buljong bidrar til å gjenopprette balansen.

VANN: Drikk mye også dagen derpå. Alkohol tørker ut celler i kroppen. Ved å drikke så mye vann du klarer før du legger deg etter festen og med en gang du våkner, kan du unngå smerter i kroppen. Farris eller liknende, som også inneholder salt, er et bra alternativ.

B-VITAMIN: Kroppen tappes for B-vitamin når du drikker alkohol. Vitaminene trenger du for å takle bakrusen. Det beste er å ta jevnlig med b-vitaminer før du skal på fest.

KAFFE: Et par kopper kaffe kan lindre hodepinen dagen derpå. Men for mye kaffe kan gi skjelving eller vondt i magen.

SPIS GODT: Et velbalansert måltid erstatter de viktigste næringsstoffer som er borte på grunn av alkoholen. Unngå for mye stekt og feit mat - det irriterer magen. Mange synes derimot at sterkt krydder eller potetchips gjør susen dagen derpå.

FRISK LUFT: En spasertur i frisk luft, gjerne i skogen, virker oppkvikkende. Også dagen etter festen.

TIMIAN: Drikk en te fra to kvaster frisk eller tørket timian som har trukket i kokende vann i ti minutter. Dette er et skikkelig bakrusbrygg.

(Kilde: Bedre helse).