Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik kan du dempe bakrusen

Det finnes dessverre ingen mirakelkur som dreper bakrusen. Men med noen enkle grep kan du lette ubehaget noe:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JUICE: Fruktsaft inneholder fruktose som framskynder forbrenningen av alkohol. Et glass juice eller to kan hjelpe kroppen til å kvitte seg med alkohol som henger igjen i kroppen dagen derpå.

HONNING: Inneholder fruktose i konsentrert form. En klatt i teen eller på brødskiva er verd forsøket.

SMERTESTILLENDE: Vanlige, reseptfrie smertestillende piller som Paracet og Ibux lindrer hodepine og kroppssmerte. Vær litt forsiktig med acetylsalisylsyre dersom magen er i uorden.

BULJONG: Kroppen mister salt og kalium når du drikker alkohol. En kopp varm buljong bidrar til å gjenopprette balansen.

VANN: Drikk mye også dagen derpå. Alkohol tørker ut celler i kroppen. Ved å drikke så mye vann du klarer før du legger deg etter festen og med en gang du våkner, kan du unngå smerter i kroppen. Farris eller liknende, som også inneholder salt, er et bra alternativ.

B-VITAMIN: Kroppen tappes for B-vitamin når du drikker alkohol. Vitaminene trenger du for å takle bakrusen. Det beste er å ta jevnlig med b-vitaminer før du skal på fest.

KAFFE: Et par kopper kaffe kan lindre hodepinen dagen derpå. Men for mye kaffe kan gi skjelving eller vondt i magen.

SPIS GODT: Et velbalansert måltid erstatter de viktigste næringsstoffer som er borte på grunn av alkoholen. Unngå for mye stekt og feit mat - det irriterer magen. Mange synes derimot at sterkt krydder eller potetchips gjør susen dagen derpå.

FRISK LUFT: En spasertur i frisk luft, gjerne i skogen, virker oppkvikkende. Også dagen etter festen.

TIMIAN: Drikk en te fra to kvaster frisk eller tørket timian som har trukket i kokende vann i ti minutter. Dette er et skikkelig bakrusbrygg.

(Kilde: Bedre helse).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!