Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik kan du fly rundt som en Jedi

Amerikanere hevder de har skapt en svevesykkel som fungerer!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I framtiden kommer vi ikke til å kjøre på bakken, men ha flygende biler alle mann.

Skråsikre utsagn som dette har falt fra mang en barnemunn, og kanskje også en og annen optimistisk voksen. Tidspunktet for når disse flygende bilene skulle dukke opp har hele tiden flyttet på seg.

Da undertegnede var liten (like før årtusenskiftet) var vi alle sikre på at flygende biler kom til å komme så fort 1900-tallet ble til 2000. Det skjedde som kjent ikke.

Så langt har det bare vært i fiksjonens verden mennesker uforstyrret av rushtrafikk har kunnet manøvrere seg gjennom lufta.

Blant de mest ikoniske flygende transportmidlene er svevesykkelen vi ble kjent med i Star Wars-filmen «Return of the Jedi».

- Like enkelt som å sykle Nå har det amerikanske selskapet Aerofex sluppet en video av det de hevder er en fullt funksjonell hoverbike. I stedet for hjul er det to rotorer som er plassert ned mot bakken som skal gi deg luft under sykkelen, og framdrift, skriver NBC News.

Designen baserer seg på et prosjekt som ble skrotet på 60-tallet på grunn av problemer med en stabil flyging

Disse problemene skal imidlertid være løst nå, og ifølge selskapet er det like lett å fly svevesykkelen som det er å kjøre en vanlig sykkel.

SOM I STAR WARS: Slik ser altså den fungerende svevesykkelen ut. Men selskapet har ikke planer om å la meg og deg prøve oss som en Jedi.
SOM I STAR WARS: Slik ser altså den fungerende svevesykkelen ut. Men selskapet har ikke planer om å la meg og deg prøve oss som en Jedi. Vis mer

Styringen skal gjøres ved hjelp av to kontrollstikker, som får hver av rotorene til å endre vinkel.

- Se for deg en personlig flygemaskin som er like inuitiv som en sykkel, skryter selskapet.

Vil lage droner De ser også for seg at svevesykkelen kan være et nyttig verktøy i grensekontrollen, fordi man da ikke trenger å bygge veier langs grensen man skal passe på.

Videoen over viser deg hvordan svevesykkelen fungerer, men dersom du allerede har opprettet en sparekonto bør du tenke deg om en gang til. Sykkelen skal nemlig etter planen ikke selges på markedet.

Selskapet håper i stedet å videreutvikle teknologien slik at syklene kan bli ubemannede droner.

SVEVER: Sykkelen skal ifølge selskapet være svært så lett å håndtere. Foto: Aerofex.
SVEVER: Sykkelen skal ifølge selskapet være svært så lett å håndtere. Foto: Aerofex. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media