STORTINGSVALGET 2021

Slik kan Erna overleve

Kristin Clemet mener regjeringen må fornye både politikken og mannskapet for å ha sjanse til å beholde makten etter stortingsvalget neste høst.

STRATEG: Etter valgnederlaget i 2005 og avgangen som statsråd tok Kristin Clemet initiativet til Jeppe-klubben, med faste treff fem ganger i året for folk fra KrF, Venstre, Frp og Høyre. Møtene bidro til økt tillit og til at barrierer ble brutt ned. Clemet regnes som en sentral bidragsyter for den borgerlige regjeringen. Foto: Agnete Brun
STRATEG: Etter valgnederlaget i 2005 og avgangen som statsråd tok Kristin Clemet initiativet til Jeppe-klubben, med faste treff fem ganger i året for folk fra KrF, Venstre, Frp og Høyre. Møtene bidro til økt tillit og til at barrierer ble brutt ned. Clemet regnes som en sentral bidragsyter for den borgerlige regjeringen. Foto: Agnete Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere Høyre-statsråden leder tenketanken Civita og omtales som det borgerlige samarbeidets mor. På spørsmål om hun fortsatt blir spurt om råd, svarer hun:

- Jeg har god kontakt og snakker med veldig mange i de fire regjeringspartiene.

Rett etter nyttår var regjeringen samlet til strategikonferanse. Et godt stykke inne i sitt sjuende regjeringsår sliter samarbeidspartiene med tillit hos velgerne. De rødgrønne har et klart flertall på meningsmålingene. Høsten var preget av internt bråk om blant annet bompenger, homoterapi og innvandring.

I helgen skal Erna Solberg oppildne sine egne når Høyres sentralstyre, stortingsgruppe og regjeringsapparat møtes på symboltunge Sundvolden hotell, der Solberg-regjeringen ble født i 2013.

Kristin Clemet har tro på at Solberg-regjeringen kan overleve 2021-valget og forteller i dette intervjuet hva hun mener må til.

- Jeg oppfatter ikke at det er noen gi-opp-stemning på borgerlig side. Dessuten vil det bli skifter i regjeringsapparatet, fra politiske rådgivere til statsråder. Da kommer det inn folk som har enda mer lyst og motivasjon. Dermed kan det bli en åpen og reell politisk kamp mot de rødgrønne, sier Kristin Clemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer