Listhaug-bråket

Slik kan Knut Arild Hareide redde æren

KrF kan stå hardt mot Listhaug, men likevel unngå at regjeringen går av i morgen.

BUKK OG HAVRESEKK: Knut Arild Hareide har én mulighet som kan redde både Solberg-regjeringen og hans ønske om å framstå som tøff mot Sylvi Listhaug. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BUKK OG HAVRESEKK: Knut Arild Hareide har én mulighet som kan redde både Solberg-regjeringen og hans ønske om å framstå som tøff mot Sylvi Listhaug. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sylvi Listhaugs skjebne skal besegles på møterom 202 på Stortinget i dag.

Klokka 12 åpner KrF-leder Knut Arild Hareide det ekstraordinære landsstyremøtet. Her skal vippepartiet KrF avgjøre om de har tillit til Sylvi Listhaug eller ei.

Vender partiet tommelen ned for Listhaug, kommer Erna Solberg til å stille kabinettsspørsmål i Stortinget på tirsdag og landet kan få en ny regjering.

Knut Arild Hareide framstår nå som en partileder som står overfor en umulig spagat: Være tøff overfor Sylvi Listhaug, men samtidig ikke kaste regjeringen han selv sørget for å innsette etter valget i fjor høst.

Hareides handlingsrom

Men KrF-lederen har i dag én mulighet som kan tilfredsstille begge behov.

Hareide og KrFs landsstyre kan i dag legge opp til at partiet er for mistillit mot Sylvi Listhaug. Sammen med MDG, Rødt, SV, Sp og Ap danner KrF da flertall i Stortinget i denne saken.

Men så, når Erna Solberg i morgen sier regjeringen går av dersom Stortinget stemmer for mistillit, kan Knut Arild Hareide og KrF bøye av, og si at partiet ikke ønsker en regjeringskrise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer