- Slik kan politiet løse telefongåten

Den mystiske telefonen Breivik ringte fra var trolig låst, mener ekspert.

MANGE SPØRSMÅL: Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sa på en pressekonferanse tidligere i dag at politiet har fått mange spørsmål angående hvorfor de ikke ringte Breivik opp igjen fredag 22. juli. Han forklarer at de ikke fikk noe telefonnummer opp på displayet, og nå jobber med å finne ut hvilken telefon Breivik ringte fra. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
MANGE SPØRSMÅL: Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sa på en pressekonferanse tidligere i dag at politiet har fått mange spørsmål angående hvorfor de ikke ringte Breivik opp igjen fredag 22. juli. Han forklarer at de ikke fikk noe telefonnummer opp på displayet, og nå jobber med å finne ut hvilken telefon Breivik ringte fra. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at politiet i går offentliggjorde telefonsamtalene mellom terrorsiktede Anders Behring Breivik og politiet, har de fått mange spørsmål om hvorfor de ikke ringte massemorderen tilbake.

På en pressekonferanse i dag fortalte politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby at dette var fordi de ikke fikk opp noe telefonnummer på displayet.

- Fant mobiltelefon - Det kan ha vært fordi det ikke var SIM-kort i telefonen han ringte fra. Dette stemmer med siktedes forklaring om at han brukte en mobiltelefon han fant på stedet, sa Kraby under pressekonferansen, og la til at det er mulig å ringe nødnummeret 112 uten SIM-kort.

Det har tidligere vært omtalt at den terrorsiktede kan ha ringt fra to forskjellige telefoner.

- Vi jobber med å ettergå dette,  hvorvidt det var en eller flere mobiltelefoner, og hvilken telefon det var, for å dobbeltsjekke, sa politiadvokaten videre i dag.

Administrerende direktør i teleoperatøren Teletopia, Robert Hercz, sier til Dagbladet at det kan hende Breivik ringte politiet fra en telefon uten SIM-kort.

- Trolig låst Han tror imidlertid det er mye mer sannsynlig at massemorderen ringte fra en telefon som var låst, det vil si at PIN-koden ikke var tastet. Selv om telefonen er låst, er det fortsatt mulig å ringe nødnummeret 112.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer