Advarer mot utviklingen:

Slik kan sjefen overvåke deg

Den rasende farten på teknologiutviklingen har gjort det både billigere og enklere for sjefen å overvåke deg. Nå advares norske arbeidsgivere mot å tøye strikken for langt.

BRYTER REGELVERKET: Over en tredjedel av arbeidsgiverne som har svart på en fersk spørreundersøkelse, svarer at det ikke er utarbeidet retningslinjer for bruk av overvåknings- og kontrolltiltak i virksomheten, noe som er et krav etter regelverket. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix
BRYTER REGELVERKET: Over en tredjedel av arbeidsgiverne som har svart på en fersk spørreundersøkelse, svarer at det ikke er utarbeidet retningslinjer for bruk av overvåknings- og kontrolltiltak i virksomheten, noe som er et krav etter regelverket. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kameraovervåking, innsyn i e-poster og annet elektronisk materiale, elektronisk adgangskontroll, bruk av «hemmelig kunde», overvåking av telefonbruk, overvåking av hvilke internettsider ansatte besøker, tilgang til mobiltelefon, biometriske verktøy, registrering av tidsbruk eller produktivitet, tilfeldig rustesting og GPS-sporing av yrkesbiler.

Alle disse er former for kontroll og overvåking norske arbeidsgivere har tatt i bruk, blant annet for å følge med på hva de ansatte gjør.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer