Slik kan tollerne reagere hvis du tjuvlåner p-plass

Feilparkeringen var en bagatell. Sjekk de andre feilene.

 FEIL PARKERING:  De tre unge mennene valgte defintivt feil parkering utenfor tollkontorene i Oslo. Politiet fant mer å gripe fatt i. FOTO: KJETIL MAGNE SØRENES/DAGBLADET.
FEIL PARKERING: De tre unge mennene valgte defintivt feil parkering utenfor tollkontorene i Oslo. Politiet fant mer å gripe fatt i. FOTO: KJETIL MAGNE SØRENES/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tollansatte som var kommet på jobb i Tollboden mellom Oslo S. og Oslo Børs i morges, så gjennom kontorvinduet at det sto en fremmed og utenlandsregistert bil på deres egen jobbparkering.

Det var den første feilen.

- Det skjer innimellom at utenlandske turister bommer på skiltene og parkerer her. Det ordner seg alltid greit når vi går ut og peker hvor de kan parkere, sier seksjonsleder Rune Fjell Pedersen i tolletaten i Oslo.

Også nå gikk en toller ut for å veilede en parkeringssynder.

Og da fant tollvesenet og etterhvert politiet flere feil som overstiger beløpet på en parkeringsbot.

Tre menn satt i den svenskregistrerte bilen på svært ustrategisk plass.

Narkotika og kjørenekt - Våre trente reflekser avdekket snart mistanke om narkotika i bilen. Og en kjapp sjekk med det svenske motorvognregisteret viste at bilen hadde kjørenekt fordi forsikringen ikke var betalt. Da ble politiet kontaktet, sier tollseksjonslederen til Dagbladet.

Og da kan den fjerde feilen fram i dagslyset: sjåføren hadde ikke førerkort.

De tre mennene i bilen var alle rumenske statsborgere, og han som hadde narkotika på seg ble tatt med, bekrefter operasjonsleder Andre Kråkenes overfor Dagbladet.

10 000 Og han er løslatt seinere på dagen etter et forelegg for brukerdoser av narkotika. Slike forelegg ligger i størrelsesorden 10 000 kroner, opplyser vakthavende etterforskningsleder ved Grønland politistasjon.

Og bilen blir bak politiets gjerde til forsikringen er betalt.

Den var ikke meldt stjålet.