Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Slik kapret jeg Claudia

CHICAGO (Dagbladet): - Jentene beit alltid på tryllekunstene mine da jeg var tenåring, og jammen fungerer de ikke som ypperlige sjekketriks fortsatt. Claudia Schiffer (26) falt for dem hun også, forteller verdens mest berømte magiker til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når Dagbladet treffer Copperfield i Chicago, møter han opp uten sin forlovede, frøken Schiffer, men 40 år gamle Copperfield er likevel i rimelig god form. Og på vårt spørsmål om hva som gjorde at han i sin tid fikk tenning på magiske triks, svarer han følgende:

- Noen begynner å spille gitar for å få innpass hos damene. Jeg for min del er ikke spesielt musikalsk. Så min måte å imponere de peneste jentene på, var å utføre magi. Det førte til at de tøffe gutta sluttet å banke meg opp, mens jentene begynte å like meg. Det har fungert utmerket i alle år.

Typen til rypa

Copperfields forhold til Schiffer er litt av en godbit i celebritetssammenheng, og faktum er at Copperfield de siste årene nesten er blitt mer kjent som typen til den tyske skjønnheten, enn for sine tryllekunster.

- Akkurat det er litt synd. Jeg vil jo helst være kjent for det jeg utfører på scenen. På den annen side kan jeg ikke klage. Det finnes tross alt verre ting enn å være sammen med Claudia, sier han med et lurt smil. På spørsmål om han snart har planer om å ta Schiffer til alteret, svarer han følgende:

- Vel, vi har ingen dato klar foreløpig, men vi er to mennesker som elsker hverandre og som er lykkelige i hverandres selskap, det er helt sikkert.

Bløffer alle

I oktober setter Copperfield sine bein på norsk jord for første gang. Det skjer med en serie show i Oslo Spektrum. Her vil Copperfield la en enorm industrisag kutte ham i to, han vil vandre gjennom en dødelig vifte, fly gjennom lufta og generellt sett oppheve det som er av naturlover. Eller gjør han det? Er det kanskje bare vi som er dumme og lar oss lure?

Copperfield selv er klar i sin tale.

- Alt jeg gjør er bløff. Ingenting av det publikum tror de ser er ekte. Det er illusjon fra ende til annen, påpeker Copperfield.

Han kan sin magiker-historie og kjenner godt til tidligere tiders magikere, for eksempel Merilyn, som påberopte seg overnaturlige evner. Slikt er ikke Copperfields stil.

- Jeg ønsker å tro på det overnaturlige, men jeg har ennå ikke sett noe som har overbevist meg. Magi og illusjon er en kunstform, en krevende sådan, men noe mer enn kunstnere er vi ikke. Det overnaturlige får den store magikeren i himmelen ta seg av.

Dreper tystere

Copperfield kom i ung alder i kontakt med magi. I dag er han en av USAs største og best betalte entertainere med over 500 fullsatte show i året og en smekkfull bankkonto. Han har klart å bringe tryllekunsten opp fra en noe tvilsom status til en aktverdig plass i rampelyset.

På tur bringer David Copperfield med seg 75 tonn med utstyr og 35 medhjelpere. Samtlige må skrive under på en helt spesiell kontrakt.

- De må sverge på at de ikke skal avsløre triksene mine i media eller andre steder.

- Hva er straffen hvis de bryter løftet?

- Jeg dreper dem!

- Har du noen gang blitt svikta, da?

- Nei, alle medhjelperne mine er fortsatt i live.

Hittil er det ingen som har klart å kopiere Copperfield så bra at det har truet hans posisjon som verdens største magiker. Overfor Dagbladet gir heller ikke Copperfield uttrykk for at han frykter framtida - selv om han ikke lenger er noen ungfole.

- Jeg har valgt riktig bransje. I motsetning til å spille i band eller spille basketball er dette noe jeg kan drive med på topplan til jeg blir en gammel mann.

- Du må bare gjøre om litt på triksene dine, kanskje?

- Ja, ja når jeg blir gammel ser du meg gjøre fly-trikset i en rullestol, sier han med et smil som er i ferd med å trylle Claudia Schiffer inn i brudestasen...

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media