Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik klarte Hosni Mubaraks kone å kjøpe seg fri

Gir myndighetene 22,6 millioner kroner.

KJØPTE SEG FRI: Egypts tidligere førstefrue Suzanne Mubarak (t.v) har sagt ja til å overføre alle sine verdier til myndighetene i Egypt. Samtidig skal hennes mann, den veltede president Hosni Mubarak, overføres til fengsel i Kairo. Foto: AFP Photo/Cris Bouroncle/Scanpix
KJØPTE SEG FRI: Egypts tidligere førstefrue Suzanne Mubarak (t.v) har sagt ja til å overføre alle sine verdier til myndighetene i Egypt. Samtidig skal hennes mann, den veltede president Hosni Mubarak, overføres til fengsel i Kairo. Foto: AFP Photo/Cris Bouroncle/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Egypts veltede president Hosni Mubaraks kone, Suzanne Mubarak, har kommet til enighet med egyptiske myndigheter om å gi i fra seg store verdier i bytte mot løslatelse uten kausjon, melder New York Times.

En ikke-navngitt talsmann opplyser til avisa at den tidligere førstefruen har gitt fra seg 24 millioner egyptiske pund, eller rundt 22,6 millioner kroner.

Penger og korrupsjon Ifølge nyhetsbyrået AFP skal hun ha samtykket til å gi fra seg opplysninger om alle sine kontoer i inn- og utland.

Men Suzanne Mubarak har ikke sluppet unna. Hun er fremdeles siktet for korrupsjon på grunn av påstander om at hun har utnyttet sin posisjon som førstefrue for personlig fortjeneste.

Ifølge New York Times er det foreløpig uklart om dette vil gi henne fordeler i retten når saken kommer opp.

Suzanne Mubarak skal ifølge flere medier ha klaget om smerter etter at hun fikk panikkanfall da hun fredag ble pågrepet på et sykehus i Sharm el-Sheik. Mubarak-familien har en villa i ferieparadiset og både den tidligere presidenten og førstefruen har gjentatte ganger besøkt sykehuset.

Mubarak ønsker amnesti Hosni Mubarak blir fremdeles holdt i arrest på sykehuset etter at han fikk hjerteinfarkt i forbindelse med et avhør.

Han skal snart overføres til et fengsel i Kairo, der hans sønner Gamal og Alaa allerede soner - i tillegg til noen av Mubaraks nærmeste medhjelpere. De er også mistenkt for korrupsjon.

Samtidig skal den 83 år gamle ekspresidenten ha uttrykt ønske om å be om unnskyldning for sine handlinger og gi fra seg alt han eier. Som takk ønsker han amnesti.

SØNNENE SONER: Her står Egypts tidligere førstefrue Suzanne Mubarak og hennes sønner Gamal (i sentrum) og Alaa (t.h). Sønnene er fengslet, mens Suzanne Mubarak har klart å kjøpe seg fri. Foto: AFP Photo/Amro Maraghi/Scanpix
SØNNENE SONER: Her står Egypts tidligere førstefrue Suzanne Mubarak og hennes sønner Gamal (i sentrum) og Alaa (t.h). Sønnene er fengslet, mens Suzanne Mubarak har klart å kjøpe seg fri. Foto: AFP Photo/Amro Maraghi/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media